Elültetik a Férfi Felelősség Fáját; „a nem adom fel” lelkületre buzdítanak Gyergyóban

Pethő Melánia 2018. április 09., 17:21

A férfi értékek nélkülözhetetlenségére és a férfiak jövőteremtő felelősségére hívja fel a figyelmet a Férfiak Klubjának az az akciója, amelyen csemetéket ültetnek Kárpát-medence-szerte.

Fotó: Férfiak Klubja

Csíkszeredában április 11-én, szerda reggel 9 órakor a Mikó-vár előtti parkban, Kászonaltízen szerdán délelőtt 11 órakor, Gyergyószentmiklóson április 12-én, csütörtökön délután fél ötkor ültetik el a Férfi Felelősség Fáját a Szent István parkban. A Férfiak Klubja által kezdeményezett, az egész Kárpát-medencében zajló akció keretében a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Az eseményen jelen lesz Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója, illetve az éppen Gyergyószentmiklóson tartózkodó Böjte Csaba ferences szerzetes, aki Isten áldását kéri a kezdeményezésre.

„A fa elültetése, valamint gondozása szimbolizálja, hogy

férfiként példát kell mutatnunk a férfi és nő szövetség megerősítésében, a gyermeknevelésben, a család összetartásában és a jövő nemzedék számára élhető társadalom kialakításában. Ha nincs felelősségteljes férfi, akkor nincs nő, sem család, sem jövő. Tegyünk együtt a jövő generációjáért!

– tájékoztat az akcióról honlapján a Férfiak Klubja. Célként fogalmazzák meg a felelősségvállalás újbóli megerősítését. „Hívjuk fel férfitársaink figyelmét, hogy kulcsfigurái vagyunk a legnagyobb társadalmi probléma megoldásának;

telepítsünk Kárpát-medence-szerte közös szimbólumrendszert; gyarapítsuk az otthoni példamutatást és adjuk tovább értékrendünket; hozzunk létre harmonikusabb férfi-női együttműködést

– részletezik az akció lényegét.

Böjte Csaba és a Nemadomfel együttes közös turnéja

A Szent István templomban 18 órától kezdődő szentmisét Böjte Csaba ferences szerzetes celebrálja. A mise után a mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült fiatalokból álló Nemadomfel Együttes koncertjét is meghallgathatják az érdeklődők.

„Az értelmileg akadályozott embereknek van mondanivalójuk a világ számára, hiszen speciális helyzetükből adódóan sajátosan látják a világ dolgait, de gyakran pont ez a rendhagyó látásmód ébresztheti rá az átlagembert arra, hogy melyek is az igazán értékes dolgok a világban.

A nehézségek idején a »Nem adom fel!« lelkületre, a bátorításra minden embernek szüksége van, és nincs aki hitelesebben képviselhetné mindezt, mint a fogyatékos emberek. A színpadon teljes mértékben érvényesül a zeneileg valóban tehetséges tagok egyénisége

– olvasható a zenekarról.

Csaba testvér a Belső iránytűben

Isten nem teremt selejtet – ezzel a címmel tart előadást Böjte Csaba a Belső iránytű sorozat részeként. A rendszerint pénteki napokon tartott előadást ezúttal csütörtökön tartják, a Szent István templomban. A 19 órától kezdődő programon

Csaba testvér arról beszél, hogy sokszor ostorozzuk magunkat, számos alkalommal szidjuk, lenézzük a másikat.

Lássuk meg egymásban a szépet! – erre biztat a Belső iránytű április 12-i meghívottja. Az eseményen fellépnek a Nemadomfel Együttes előadói.