Ifjúsági napokat tartottak néptánctalálkozóval egybekötve Gyergyóremetén

Baricz-Tamás Imola 2018. április 08., 19:54

Kulturális, szórakoztató és sport programokat kínált a hétvégén Gyergyóremete fiatalságának a helyi ifjúsági szervezet és a Balás Gábor Művelődési Ház. Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Remetei Ifjúsági Napokat. Fellépett Sebestyén Márta és Andrejszki Judit is.

A Gyergyóvidéki Ifjúsági Néptánctalálkozó az ifjúsági napok hangsúlyos rendezvénye Fotó: Baricz Tamás Imola

Az ifjúsági napok pénteken este kezdődött, a szervezők ezúttal is úgy állították össze a esemény programját, hogy vidámság jellemezze a rendezvény minden pontját.

{A}

A fiatalok jókedve mellett leleményességükre, ügyességükre és tárgyi tudásukra is szükség volt, ugyanis a kincskereső játékban mindez értékes pontokat jelentett a résztvevő csapatoknak.

Öt település néptáncosai találkoztak Remetén Fotó: Baricz Tamás Imola

Fiatalok táncoltak, találkoztak

Gyergyóremetén minden évben az ifjúsági napok keretében tartják a Gyergyóvidéki Ifjúsági Néptánctalálkozót. Az idei kiadás vasárnap délután öt település hét csapatának részvételével zajlott. Az ünnepi szentmiséről együtt vonultak fényképezésre a gyergyószéki néptánccsoportok, majd a Balás Gábor Művelődési Házban a különböző tájegységek táncrendjét mutatták be.

A helyi Sirülő Néptánccsoporton kívül a csomafalvi, újfalvi, borszéki, illetve ditrói csoportok előadását követhette végig a közönség.

A néptáncosok fellépését megelőzően Laczkó-Albert Elemér, Remete polgármestere is köszöntötte a vendégeket, és biztatta a fiatalokat, hogy bátran mutassák meg magukat, szeressék a táncot.

Fotó: Baricz Tamás Imola

A néptánc, a népzene elengedhetetlen a rendezvényünkön, ugyanis nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatal megismerje, megszeresse a népdalt, a néptáncot. Tervezzük, hogy jövőre, a 15. Remetei Ifjúsági Napokon (RIN) élő zenére táncolnak a csoportok egy nagyobb rendezvény keretében

– mondta Portik Bakai Ádám szervező.

Fotó: Baricz Tamás Imola