Ünnepi nyitvatartás az ortodox húsvét idején Marosvásárhelyen

Simon Virág 2018. április 05., 17:40

Az ortodox húsvéti ünnepek miatt pénteken és hétfőn nincsenek nyitva a marosvásárhelyi közhivatalok, bankok, így hivatalos ügyeket nem lehet intézni. A nagyáruházak is ünnepi program szerint működnek.

Illusztráció • Fotó: Veres Nándor

A Kaufland pénteken 23 óráig hosszított programmal várja a vásárlókat, de szombaton a Kaufland és az Auchan is korábban, már 18 órakor zár. Vasárnap zárva lesz minden üzlet, a Lidl hétfőn sem nyit.

Vasárnap Marosvásárhelyen nem lesz ócskapiac, és a Hadsereg téri piac is zárva lesz, ez utóbbi hétfőn sem nyit.

A napi piacokon vasárnap és hétfőn is lehet vásárolni, de mindkét nap csak délután két óráig. Már csütörtök délutántól zárva van a marosvásárhelyi Mircea Birău-uszoda, amely legközelebb kedden reggel hat órakor fogadja a sportolni vágyókat.

A tömegközlekedési vállalat pénteken és hétfőn is hétvégi program szerint működteti járatait, így számítani kell arra, hogy a megszokottnál is jóval többet kell várakozni a megállókban.

Fontos tudnivaló, hogy az ünnepek alatt a távolsági járatok nagyon ritkán vagy egyáltalán nem fognak közlekedni, így időben érdeklődjünk a programváltozásról. A vonatok is ünnepi program szerint működnek, így ezekről is érdemes előre érdeklődni, ha utazni szeretnénk.

A marosvásárhelyi állatkert a megszokott, immár nyári program szerint fogadja a kicsiket és nagyokat, a jegypénztár naponta 9–18 óra között van nyitva, az állatkertet 19 óráig kell elhagyni.

{A}