Kedvelik a székelyföldi gyógyfürdőket a moldovai turisták

Bíró Blanka 2018. április 05., 17:32

A Moldovai Köztársaság fővárosában, Chișinăuban megszervezett Tourism. Leisure. Hotels – 2018 nevű idegenforgalmi vásáron népszerűsítette a térséget az elmúlt napokban a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület.

Fotó: Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

Az egyesület a legszebb stand címet elnyerő, Románia standon társkiállítóként képviselte Háromszéket.

{A}

Székelyföldet és a megyét bemutató katalógusokat, térképeket, idegenforgalmi egységek, és programszervezők konkrét ajánlatait, reklámanyagait vitték magukkal.

Fotó: Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

A vásár kapcsán Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmuáért Egyesület igazgatója kifejtette, a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy

a moldovai turisták ismerik, és előszeretettel látogatják a székelyföldi gyógyfürdőket, Szováta, Sóvidék, Tusnádfürdő térségét, és egyre nagyobb érdeklődés övezi Kovászna fürdővárost is, elsősorban a gyógykezelések miatt.

Fotó: Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

„Továbbra is összpontosítanunk kell a gyógyturizmusra, hiszen a turisták ismerik már az egyedi kínálatot. A magas színvonalú szolgáltatásokat ajánló négycsillagos szállodák wellness és gyógykezelés kínálata mellett keresettek a háromcsillagos hotelek is, amelyek szintén rendelkeznek kezelőbázissal. A moffettás terápia terén pénztárcabarát alternatíva például a hatolykai fürdőközpont ajánlata, amelyet alátámasztja az, hogy a vásár végét követő napon máris volt visszajelzés és igény a szolgáltatások iránt.

Fotó: Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

A moldovai kiállítás potenciális turistákat biztosíthat Kovászna megyének, hiszen szomszédos ország, megfelelő népszerűsítéssel, idegenforgalmi rendezvényeken való részvétellel még ismertebbé tudjuk tenni a térséget

– mondta Jánó Szabolcs. Hozzátette, a kirándulni vágyók az exkluzív szálláshelyek kategóriájában érdekesnek találták a különleges stílusú, igényesen berendezett kúriákat, vagy az olyan rusztikus szálláshelyeket, mint a Károly herceg zalánpataki háza.

A vásárra látogatók háromszéki palackozott borvizeket és gyógyvizeket kóstolhattak.

Fotó: Ilyés Szabolcs

Fotó: Ilyés Szabolcs