Schlier Zsuzsa világbajnoki ezüstérmes

Horváth Bálint Ottó 2018. április 04., 12:08

Szenzációs eredményt ért el a marosvásárhelyi Schlier Zsuzsa, aki az olaszországi Veronában zajló serdülő- és ifjúsági világbajnokságon kedden este ezüstérmet szerzett a román párbajtőr-válogatottal.

Schlier Zsuzsa (balra) mind csapatban, mind egyéniben előkelő helyezést ért el Fotó: Facebook/Federația Română de Scrimă

Az ifjúsági korosztályban a Marosvásárhelyi ISK versenyzője csapattársaival, Bianca Beneával (Nagyváradi VSK), Alexandra Predescuval és Denisa Barosannal (Bukaresti Steaua) egészen a döntőig meneteltek, ahol azonban 45–31 arányú vereséget szenvedtek a házigazda Olaszországtól.

Az első fordulóban könnyedén nyertek Mexikó (45–26) ellen, majd a legjobb nyolc közé jutásért óriási küzdelemben Magyarországot (39–38) verték meg.

Ezután az elődöntőbe kerülésért az Amerikai Egyesült Államok csapatát (45–39) múlták felül, majd a döntőért újabb szoros összecsapáson Ukrajnát (31–30) búcsúztatták.

Fotó: Facebook/Federația Română de Scrimă

Ezt megelőzően Schlier Zsuzsa egyéniben is pástra lépett, és a 7. helyen zárt az ifjúságiak között, miután a negyeddöntőben 14–9 arányban alulmaradt a magyarországi Nagy Kinga ellen.