Szőcs László győztes gólt lőtt a válogatottban

Zátyi Tibor 2018. április 04., 09:38

A román teremlabdarúgó-válogatott szombaton és vasárnap két felkészülési mérkőzést játszott Hollandiával. A Futsal Klub Székelyudvarhelytől két játékost hívott be Robert Lupu szövetségi kapitány, Szőcs Lászlót és Biró Attilát.

Három székelyföldi játékos is behívót kapott: Csoma Alpár (17-es mezben), Szőcs László (10), Biró Attila (4) Fotó: Frf.ro

A Nagyszentmiklóson rendezett első találkozón Mimi Stoica és Ique Riberio góljaival 2–0-ra is vezetett Románia, ám az ellenfél fordított és 3–2-re győzött, a hazaiak három kisbüntetőt is kihagytak.

A második mérkőzésen, Temesváron egy gól döntött, ezt Szőcs László szerezte az első félidő elején. A két csapat az év elején Hollandiában találkozott, a két felkészülési mérkőzés döntetlennel ért véget, Amszterdamban 2–2, Hágában 1–1 lett a végeredmény.

A játékosok hazatértek, és csatlakoztak a többiekhez, az FK az alapszakasz utolsó mérkőzését pénteken 18 órától játssza, a Dunărea Călărași vendége lesz.

Teremlabdarúgás, felkészülési mérkőzések:
Románia–Hollandia 2–3 (0–0) és 1–0 (1–0)
A román válogatott kerete: Petrișor Tonița (Dévai Autobergamo), Vlad Iancu (Temesvári Informatica) – kapusok; Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Mimi Stoica, Paulo Ferreira, Csoma Alpár (mind Déva), Liviu Ruxandari (Jászvásári CSM Poli), Biró Attila, Szőcs László (FK Székelyudvarhely), Bogdan Covaci, Octavian Cireș (Galaci United), Felipe Oliveira (Temesvár), Carlos Ribeiro (Cartagena, Spanyolország).