Vereséget szenvedett Focșani-ban az SZFC

Zátyi Tibor 2018. április 03., 20:05

A labdarúgó 3. Liga 19. fordulóját pótolták be kedden délután, a Székelyudvarhelyi FC a CSM Focșani vendége volt. A több alapjátékosát nélkülöző SZFC nem tudott bravúrt elérni, 3–1-re kikapott.

Az odavágón 2–1-re nyertek az udvarhelyiek. Kedden délután törlesztett a moldvai együttes Fotó: Haáz Sándor

Bogdan Mintaș, Péter Mózes és Modra Lehel sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára.

A vendégek bátran kezdtek, Ribarics előtt adódott két jó lehetőség is, de a fiatal támadó nem tudott a kapuba találni. A 35. percben Tankó tiszta szerelését szabálytalannak vélte a játékvezető, veszélyes szabadrúgáshoz jutott a Focșani.

A lövést Rareș Pop bravúrral szögletre mentette, az újabb beívelésnél verve volt a védelem, és Ovidiu Beșa közelről a hálóba fejelt. Rögtön jött a válasz, a 37. percben Ribarics készítette le a labdát Györgydeák Apornak, aki átvétel után gyönyörűen emelt 16 méterről a kapuba.

Ez volt a fiatal játékos első harmadosztályos gólja.

A második félidőben sokkal aktívabban kezdett a házigazda, nagyon veszélyes szabadrúgásokhoz jutott, egyikből pedig ismételten megszerezte a vezetést, Predoiu gyönyörűen tekert a sorfal fölött a hálóba.

Kellett bő tíz perc, míg rendezni tudta sorait az SZFC, az újabb gólt viszont a hazaiak szerezték a 81. percben, Pasăre lesgyanús helyzetből passzolt pár méterről a hálóba, beállítva a 3–1-es végeredményt.

Újabb kiszállás következik az SZFC számára, pénteken délután öt órától a Sănătatea Darabani otthonában játszik.

Ebben a fordulóban nem kellett pályára lépjen az FK Csíkszereda, játék nélkül gyűjtötte be a három pontot, mivel ellenfelét, a Galaci Metalosportot kizárták a bajnokságból.

A csíkiak pénteken azt a Sporting Liești-et fogadják, mely kedden délután 1–1-es döntetlent játszott a Kézdivásárhelyi KSE vendégeként.

A KSE-re nagyon nehéz feladat vár, ugyanis pénteken 17 órától az éllovas Bákói Aerostar látogat a Sinkovits Stadionba.

Labdarúgó 3. Liga, 19. forduló (halasztott):
CSM Focșani–Székelyudvarhelyi FC 3–1 (1–1),
gólszerzők: Beșa (35.), Predoiu (54.), Pasăre (81.), illetve Györgydeák (37.) SZFC: Pop Rareș – Szabó Géza, Székely Ervin, Csíki Norbert, Vízi Tamás, Tankó Előd (Birtalan Alpár, 68.), Daniel Chifu, Györgydeák Apor, Csifó István (Balázsi Attila, 60.), Ion Marian Auraș, Ribarics Roland (Pálhegyi Zoltán, 74.).

Kézdivásárhelyi KSE–Sporting Liești 1–1 (0–0),
gólszerzők:
Tankó Zsolt (76.), illetve Ionuţ Iancu (50.)

További eredmények a 19. fordulóból:
Románvásári VSK–Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–0
CSM Pașcani–Bákói Aerostar 0–5 (0–3)
Săntătaea Darabani–Szászhermányi FC 1–0 (0–0)
Bucovina Rădăuți–Galaci Suporter Club Oțelul 0–1 (0–0)
FK Csíkszereda–Galaci Metalosport 3–0 (játék nélkül).

{S1}