Megszakította rossz sorozatát a Vasas

Zátyi Tibor 2018. április 04., 10:35

Több mint fél évszázados hagyomány, hogy minden húsvét első napján megrendezik a labdarúgó Húsvét Kupát Székelyudvarhely mellett, a kerekerdői focipályán. Az idei megmérettetést a Vasas nyerte meg.

Idén nem kedvezett az időjárás a rendezvénynek, de így is elég sokan kilátogattak a meccsre Fotó: Szalai Dénes • Forrás: Facebook

A 63. kiírásánál tartó fociünnepen a Rózsa és Iskola utcaiak (Vasas) voltak a házigazdák, így ők „fogadták” a Szent János és a Szentimre utca (Kerekerdő) csapatát.

A kommunizmus idején jó pár évig Tavasz Kupának nevezett labdarúgótorna sosem veszítette el ünnepi jellegét, és egy évben sem maradt el.

Fotó: Szalai Dénes • Forrás: Facebook

Tavaly a Kerekerdő csapata gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel 4–3-ra verte a Vasast, zsinórban kilencedszer nyerve meg a Húsvét Kupát.

{A}

A jó sorozata megszakadt, mivel a Vasasnak sikerült megtörnie kilenc éve tartó rossz sorozatát, és 2–1-re legyőzte a Kerekerdőt.

A rossz idő ellenére kb. háromszáz néző volt kíváncsi a mérkőzésre. A találkozó után a szentimrei csapat közel száz embert vendégelt meg finom pityókatokánnyal.

Fotó: Szalai Dénes • Forrás: Facebook

„Sör, fogyasztás és jókedv is volt bőven. Végül is nem az eredmény számít, hanem a szüleink által elindított hagyomány, amit megörököltünk, és már több mint hatvan éve megszakítás nélkül ápolunk. És nagyon remélem, hogy még sokáig élni fog” – írta az egyik szervező a Facebook-oldalán.

Labdarúgás, 63. Húsvét Kupa, Kerekerdő, vasárnap:
Szentimre utcai Kerekerdő–Rózsa utcai Vasas 1–2.