BL-ezüstérmes az Elektromaros Romgaz női tekecsapata

Horváth Bálint Ottó 2018. április 03., 17:06

Kiváló eredménnyel zárta menetelését a Marosvásárhelyi Elektromaros Romgaz női tekecsapata a Bajnokok Ligája idei szezonjában. A hétvégi négyes döntőn a vásárhelyiek ezüstérmet szereztek, miután kikaptak a házigazda Viktoria Bamberg elleni fináléban.

Nagyszerű idényt zártak az európai kupaporondon a marosvásárhelyiek Fotó: Elektromaros Romgaz

Az Orosz István és Seres József edzők által irányított marosvásárhelyi együttes, mely belföldi porondon nemrég Román Kupát nyert, remek formában várta a legrangosabb európai kupasorozat döntő tornáját a németországi Bambergben.

Az Elektromaros előbb a cseh KK Slovan Rosice ellen játszott az egyik elődöntőben, és fölényes játékkal, 7–1 arányban (3412–3294 ledöntött fa) sikerült nyernie.

A vásárhelyiek pontjait Duka Tilda (589), Alina Suciu (571), Doina Baciu (571), Iulia Adela Ban (568), Gyéresi Anna (560) és Méhész Anita (553) szerezték.

A győztes elődöntő után az Elektromaros tekései a trófeáért voltak versenyben a torna házigazdájával, a Viktoria Bamberggel. A német csapat a másik elődöntőben a szlovén Kegljaski Klub Celje ellen 6–2 arányban nyert.

{A}

Hiába nyújtottak közel hasonló teljesítményt, mint az elődöntőben, ez messze nem volt elegendő a vásárhelyieknek ahhoz, hogy lépést tartsanak a hazai pályát kihasználó ellenfelükkel.

A németek végig irányítva, magabiztosan 7–1-re (3535–3377 ledöntött fa) győztek, és elhódították a kupát, a marosvásárhelyi csapat pedig meg kellett elégedjen az ezüstéremmel.

A döntőben Méhész Anita 609, Adela Iulia Ban 569, Doina Baciu 552, Gyéresi Anna 551, Alina Suciu 550 és Duka Tilda 546 pontot ért el.

A harmadik helyet a vásárhelyiek által legyőzött Rosice szerezte meg, amely a kisdöntőben 5–3-ra múlta felül a Celjét.

Az európai porondon való menetelését az Elektromaros Romgaz a Világkupában kezdte (ahol ugyancsak a második helyen végzett), és onnan a Bajnokok Ligájába kvalifikálta magát.

Ez az ezüstérem nagyszerű eredménynek, egyben meglepetésnek is számít.

A marosvásárhelyiek újabb elismerésre méltó eredménnyel fejezhetik be kiváló idényüket, hiszen április 28-án és 29-én következik a belföldi bajnokság Vajdahunyadon rendezendő döntő tornája, ahol nagy esélyesek a bajnoki cím megnyerésére.