A Néppárt is segít a levélszavazásban

Gergely Imre 2018. március 30., 13:53

„Sokan vitatják, hogy nekünk, erdélyi magyaroknak van-e jogunk szavazni Magyarország jövőjét meghatározó kérdésekben. Igenis van, és erősíteni kellene ezt a tudatot bennünk, erdélyiekben” – fogalmazott Kolcsár András, az Erdélyi Magyar Néppárt országos alelnöke.

Fotó: Barabás Ákos

A néppárt munkatársai országos szinten több mint 110 ezer személyt kerestek meg azzal a céllal, hogy segítsenek a választási regisztrációban, és ennek eredményeként 85 ezer személy regisztrált. A regisztrálások kétharmada Székelyföldön, egyharmada Erdély más részein történt – közölte Kolcsár.

A gyergyószentmiklósi iroda közel 7000 személy figyelmét hívta fel a regisztráció fontosságára, és több mint 5000 főnek nyújtottak ebben segítséget. Tőkés Lehel elmondta, azokat a személyeket keresték meg akár személyesen, akár telefonon, akiknek a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges dosszié összeállításával kapcsolatos ügyintézést ebben az irodában végezték.

A levélszavazatok begyűjtése zajlik

Ahogy a másik két erdélyi magyar párt, úgy az EMNP is részt vállal a levélszavazatok begyűjtésében és a csíkszeredai konzulátusra juttatásában. A gyergyószéki települések többségében vannak olyan megbízottaik, akik ezt a feladatot végzik.

A gyergyószentmiklósi irodában meghosszabbított programmal, munkanapokon 9 és 20 óra között, illetve szombatokon 10-től 18 óráig várják a szavazásra jogosult személyeket.

{A}

Ditróban a művelődési házban, az SZNT-irodában naponta 10 és 14 óra között, Alfaluban dr. Takács József rendelőjében hétfői, szerdai és pénteki napokon délután 16 és 18 óra között, Csomafalván a Borsika panzióban munkanapokon 10 és 18 óra között veszik át a levélszavazatokat, hogy célba juttassák azokat. Szárhegyen, Remetén, Borszéken és Maroshévízen a néppárt helyi képviselői, illetve megbízottai vállalták ezt a feladatot. Minden településen plakátokon, illetve néhány helyen a helyi kábeltévék képújságában tették közzé az illetékesek elérhetőségeit.