Nem belőlünk gazdagodnak meg a vendéglátók és szállásadók húsvétkor

Dósa Ildikó 2018. március 29., 15:54

Már péntektől készülhetünk a húsvétra, hiszen idén a nagypéntek is hivatalos munkaszüneti nappá vált, ugyanakkor a tanintézetekben is megkezdődik a tavaszi vakáció. Az utazási irodák forgalmából ítélve úgy tűnik, hogy a székelyudvarhelyiek szívesebben töltik itthon az ünnepet.

Kalácsszelés otthon. Így szoktuk Fotó: Barabás Ákos

Nem igazán jellemző a székelyudvarhelyiekre, hogy otthonuktól távol töltsék a húsvétot – tudtuk meg Bihari Mártától, az egyik helyi utazási iroda vezetőjétől. Azon kevesek, akik mégis elutaznak, többnyire a szomszédos megyék wellnessközpontjaiban pihennek, marosszentgyörgyi, illetve brassói szállodákat keresnek fel.

Locsolás idejére mennek el, húsvét vasárnapját még itthon töltik. Akiknek gyerekük van, itt maradnak, részt vesznek a tojásfestési programokon

– fűzte hozzá. Távoli utazási céllal mindössze két kérés érkezett hozzájuk, egyik a Dominikai Köztársaságba, a másik pedig Tenerifére.

Noha magyarországi, illetve bulgáriai három-négy éjszakás húsvéti ajánlattal rukkolt elő egy másik utazási iroda, elég kevés csomagot sikerült értékesíteniük. „Vannak érdeklődők, néhányan foglaltak szállást, mások gondolkodnak még az ajánlatokon, de elég elenyésző azok száma, akik húsvétra messzebb utaznak itthonról” – mondta lapunknak László István, az iroda munkatársa.

{A}

Az Udvarhely térségében működő sípályák egy része már bezárt, szombaton délelőtt 10-től még beindítják a Havas Bucsinon a 400 méteres kis pálya felvonóját, de ezzel itt véget is ér az idény.

Azonban a hóviszonyok még mindig nagyon jók a Madarasi Hargitán, ahol az utóbbi napok havazásának köszönhetően egy méteres hóréteg borítja a pályákat. A felvonók a nagyhéten is a megszokott programmal, naponta 10 és 16 óra között működnek. Szombaton 11 órától tartják a már hagyományossá vált Bagolykő Kupa idei fordulóját. A megmérettetést eredetileg januárban rendezték volna meg, ám akkor technikai okok miatt elhalasztották.