Húsvéthétfőn lehet utoljára kedvezményesen adót fizetni

Simon Virág 2018. március 28., 20:13

Tekintettel arra, hogy a kedvezményes adó befizetési határideje, március 31. szabadnapra esik, a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal adóügyi osztálya úgy döntött, hogy a határidőt a következő munkanapig meghosszabbítják.

Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Ezután havonta vagy hónaprészre 1 százalékos késedelmi kamatot számolnak. A helyi adókat és illetékeket készpénzzel és bankkártyával is ki lehet fizetni Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala adóosztályának ügyfélszolgálatánál, magánszemélyek esetében pedig a Tudor lakónegyedbeli irodában is, valamint a ghiseul.ro portálon keresztül elektronikus pénzátutalással.

{A}

A jogi személyek a hivatal honlapján a Globalpay applikáció segítségével megtekinthetik az adóügyi nyilvántartásban szereplő befizetési kötelezettségeiket, valamint a bankkártyával történő elektronikus kifizetésre is lehetőség nyílik. Mindehhez előzetesen belépési jelszót kell igényelniük.

A helyi adókra és illetékekre vonatkozó összes formanyomtatvány, a szükséges okiratok, valamint a kifizetési kötelezettségeknek megfelelő IBAN-kódok (bankszámla-azonosítók) megtalálhatók a tirgumures.ro honlapon, az Adók és illetékek résznél.

Felhívják arra is az érdekeltek figyelmét, hogy az ingatlanok értékelő (felmérő) jelentését is hétfőig, április 2-ig kell benyújtani.