A rászorulók húsvétját lehet szebbé tenni

Baricz-Tamás Imola 2018. március 20., 20:06

A gyergyószentmiklósi önkormányzat az adventi időszakban megszervezett Együtt, egymásért, szentmiklósiakért! – tartós élelmiszer-gyűjtő programját idén harmadik alkalommal bővítette ki a húsvéti ünnepet megelőző időszakra.

A szociális iroda munkatársai ezúttal is sok csomagot szeretnének összeállítani. Archív Fotó: Baricz Tamás Imola

A szociális iroda munkatársainak kezdeményezésére született összefogás nem ért véget a karácsonyi szeretetünneppel, ugyanis

a lakók közül többen jelezték idén is, hogy adakoznának a húsvéti ünnepet megelőzően.

„Évről-évre azt tapasztaljuk, egyre többen felkeresnek, adományokat ajánlanak fel év közben is, de különösen a húsvéti ünnepet megelőző hetekben.

A szolidaritás, a segíteni akarás, az adakozás egyre több szentmiklósi emberre jellemző, és egyre többen érzik azt: adniuk kell abból, ami nekik van, de másnak nem adatott meg. Nagy öröm számunkra ez az egyre erősödő szentmiklósi lelkület, amely végül mosolyt fakaszt számtalan szomorkodó, aggódó arcon, és ünnepi asztalt terít szűkölködő családoknál

– mondta el az akció kapcsán Fórika Krisztina, a gyergyószentmiklósi önkormányzat sajtószóvivője.

Gyűlnek az adományok

Az önkormányzat Kárpátok utcai szociális osztályának székhelyén pénteken délelőtt 10 óráig fogadják a felajánlásokat, adományokat.

Gyűlnek a tartós élelmiszerek, de még van lehetőség a felajánlásra.

„Már vannak adományok, és továbbra is szívesen fogadunk minden csekély felajánlást, tartós élelmiszert, mert azzal is egy gyergyószentmiklósi rászoruló megsegítéséhez, a húsvét szebbé tételéhez járulhatunk hozzá” – hívja fel a szentmiklósiak figyelmét a sajtószóvivő.

Az élelmiszercsomagokat március 26-án, hétfőn és 27-én, kedden szeretnék átadni a rászorulóknak, elsősorban az egyedülálló és beteg időseknek.