Fegyvert ragadtak a média képviselői

Iszlai Katalin 2018. március 20., 15:02

A már hagyományossá vált Céllövészeti Sajtókupán mérték össze ügyességüket kedden a Hargita megyei újságírók.

Fotó: Pinti Attila

A rendőrség napja alkalmából évente megszervezett vetélkedőn ezúttal azonos kategóriában versenyeztek a nők és a férfiak. Az eseményen a Csíki Hírlap és a Székelyhon munkatársai is fegyvert ragadtak. A tavalyhoz képest a sajtó kevesebb képviselője, csupán hét férfi és négy női újságíró, fotós és operatőr jelentkezett a céllövészetre. A megyei rendőrég székhelyén tartott gyülekező után hatósági autókkal szállították el a versenyzőket a zsögödi lőtérre.

{A}

Fotó: Pinti Attila

A vetélkedő helyszínén először a rendőr-főkapitányság különböző partnerintézményeinek képviselői álltak „célvonalhoz”, majd a tizenegy újságíró mérte össze ügyességét. Mivel többen első alkalommal fogtak lőfegyvert a kezükben, bemelegítésként mindenki három töltényt lőhetett el a Carpaţi típusú pisztolyokkal, majd élesben további hat tölténnyel kellett eltalálni a céltáblákat, utóbbi lövések alapján állították össze a győztesek rangsorát.

Fotó: Pinti Attila

A sajtó képviselői közül az összesített rangsor szerint harmadik helyen végzett Liviu Câmpean, az Informaţia Harghitei újságírója, a második helyet Pinti Attila, a Székelyhon szerkesztője szerezte meg, első pedig Koszta Attila, a Székely TV operatőre lett.

Fotó: Pinti Attila