Gyergyóremetén énekel Nagy Mária

Balázs Katalin 2018. március 20., 13:12

„Életem legszebb napja lesz április 2-a” – így fogalmaz a remetei származású, sikeres előadóművészként ismert Nagy Mária.

Ötven év után szülőfalujába vágyik vissza a sztár

1968–2018 – ez a két dátum szerepel a plakáton, a különleges hangú énekesnő ötven évét idézve, és rámutatva: fél évszázad múltával is teljesülhetnek gyerekkori vágyak, visszatérhet Remetére. Nagy Mária ugyanis a világ számos részén hallatta hangját, és egyre erősödött benne a vágy, hogy szülőfaluja színpadán is felléphessen.

Erre adatik alkalom húsvét másodnapján, április 2-án 19 órától a Balás Gábor Művelődési Házban, ahol a koncertet közönségtalálkozó követi. A belépés díjtalan, az eseményt Gyergyóremete önkormányzata szervezi. Tavaly nyáron, amikor hazalátogatott, már rögzíthettük meghívója szövegét erre a koncertre. Akkor lapunknak így fogalmazott: „Én vagyok az a Nagy Mária, aki ugyanabba a templomba járt, ahová ti jártatok, ugyanazokat az iskolapadokat koptatta, amelyeket ti, ugyanazt a borvizet ittam, ami ti isztok, ugyanabban a Marosban fürödtem, ugyanabban a temetőben világítottam halottaimért, amelyikben ti. Azonosak a gyökereink, és most visszatértem hozzátok, saját magamhoz, szülőföldemre. Gyertek, ismerjetek meg!”