Udvarhelyi játékost is teszteltek az ifjúsági fociválogatottnál

Zátyi Tibor 2018. március 20., 11:55

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) Mogoșoaián rendezett játékosválogatót az elmúlt héten az U18-as korosztály számára. Összesen hatvanhat labdarúgót hívtak be, köztük a Székelyudvarhelyi FC játékosát, Györgydeák Aport is.

Tavaly mutatkozott be először a felnőttek között a középpályás (14-es mezben). Archív Fotó: Barabás Ákos

A szövetség szakemberei – többek között a román ifjúsági válogatott szövetségi kapitánya, Daniel Isăilă, a Bukaresti Dinamóval és a Kolozsvári CFR-vel is bajnokságot nyert Ioan Andone, illetve Aurel Țicleanu, az FRF technikai bizottságának alelnöke – hat csapatot állítottak össze, a fiatalok pedig egymás ellen játszottak felkészülési mérkőzéseket.

„Névre szólóan érkezett a behívó a csapathoz, nagyon örvendtem ennek a lehetőségnek. Amikor megérkeztünk a bázisra, már minden elő volt készítve.

Szerencsére én egy steauás játékossal, a marosvásárhelyi Csegöldi Ottóval kerültem egy szobába. De nem volt gond az egész válogatón sem, magyarként nagyon jól fogadtak,

rendesek és befogadók voltak velem” – mesélte élményeit a 2000-es születésű játékos.

Egy mérkőzést játszottak, a 90 perc csere nélkül járt le. „A válogató legszínvonalasabb meccsét játszottuk. Az első félidő nagyon jól ment, a posztomon szerepelhettem, azaz védekező középpályás voltam. A másodikban kicsit fájt a térdem, de szerencsére nem befolyásolta a teljesítményemet. A mérkőzést követően az edző megdicsérte a csapatot és röviden kielemezte a játékunkat. Külön értékelés nem volt” – összegzett Györgydeák Apor, aki tavaly április 5-én a Barcarozsnyói Olimpic Cetate ellen mutatkozott be az SZFC színeiben a 3. Ligában.

Legyűri az ellenfeleket. Hamarosan az SZFC-nél is kezdő játékos lesz. Archív Fotó: Pál Árpád

„Számára nagy dolog, hogy behívták egy ilyen válogatóra. A legutóbbi mérkőzésünkön, Galacon a második félidőben csereként beállva nagyon jól teljesített. Remélem, hogy hamarosan ő lesz az az ifjúsági labdarúgónk, aki segíteni is tudja a játékot, főleg hogy udvarhelyi is.

Ő sokkal több annál, minthogy az a játékos legyen, akit az ifjúsági szabály miatt kell berakni a csapatba.

Bízom benne, hogy jövőre már biztos kezdőjátékos lesz az SZFC-ben˝ – mondta Mészáros Alpár, az SZFC edzője.