Döntetlennel avatta fel átalakított stadionját a Sepsi OSK

Székelyhon 2018. március 19., 23:02

Fordulatos meccsen ért el döntetlent a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az első olyan élvonalbeli meccsén, melyet a saját stadionjában játszott.

Felavatták a stadiont a labdarúgó 1. Ligában is. Itt játsszák hazai meccseiket a továbbiakban Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Történelmi meccset rendeztek hétfőn este a kovásznai megyeszékhelyen. A Sepsi OSK feljutása óta először játszhatott bajnoki meccset a szentgyörgyi stadionban.

Már a találkozó előtt tudni lehetett, hogy telt ház előtt játssza le meccsét a FC Voluntari vendéglátójaként, mivel rövid idő alatt elkapkodták a belépő jegyeket.

Természetesen nagyon jó hangulatban kezdődött el a mérkőzés, a hazai nézők a hideg ellenére is kitartóan buzdították kedvenceiket.

Az első félidő végén egy büntető révén szerezte meg a vezetést a Voluntari, de szünet után nem sokkal a háromszékiek is tizenegyeshez jutottak, amit Fülöp István értékesített. A 70. percben ismét büntetőt rúghatott a Sepsi OSK, amit Fülöp ezúttal sem hibázott el.

Bár fordítottak a hazaiak, és elég sokáig tartották is előnyüket, a meccs hosszabbításában elbambultak egy ellentámadásnál, Alin Bălan pedig fejes góljával egyenlített, és ez maradt a végeredmény is.

Legközelebb csak április közepén játszik újból hazai pályán a háromszéki csapat, ellenfele a Medgyesi Gaz Metan lesz. Előtte két idegenbeli találkozója lesz: április 2-án a Temesvári Poli látja vendégül, április 9-én pedig a Bukaresti Juventus.

A következő hétvégén szünetel a bajnokság, mivel a válogatottak barátságos mérkőzéseket játszanak.

A hétfő esti meccsről részletesebb beszámolót is közlünk.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 2. forduló, alsóház:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Voluntari 2–2 (0–1),
gólszerzők:
Fülöp István (49., 71. - mindkettőt büntetőből), illetve Marinescu (40+1., büntetőből), Bălan (90+2.).

További mérkőzések:
Bukaresti Juventus–Temesvári Poli 1–0 (1–0)
Medgyesi Gaz Metan–Concordia Chiajna 2–1 (1–0)
Március 21., szerda:
FC Botoșani–Bukaresti Dinamo – vasárnap kellett volna lejátszani, de a havazás miatt elhalasztották. Szerdán 20.45-től pótolják be.

Ranglista, alsóház:
7. Dinamo 23 pont
8. Botoșani 21
9. Voluntari 18
10. Chiajna 15
11. Temesvár 14
12. Sepsi OSK 12
13. Medgyes 11
14. Juventus 10