Beköltözhetnek a szakorvosok az új szolgálati lakásokba

Molnár Rajmond 2018. március 19., 18:38

Újabb, négy lakást magába foglaló orvosi társasházat adtak át hétfőn a csíkszeredai Nagy Laji-dombján, a poliklinika és a megyei sürgősségi kórház közötti helyen. A területen így már négy orvosi társasház található, összesen tizenhat lakással.

Az új szolgálati társasház megépítése 540 ezer lejbe került Fotó: Pinti Attila

A szolgálati lakások megépítésével Hargita Megye Tanácsa minél több szakorvost kíván a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházhoz vonzani, remélve, hogy ezáltal még inkább javulnak az egészségügyi intézmény szolgáltatásai.

Fotó: Pinti Attila

Konrád Judit, a csíkszeredai sürgősségi kórház ideiglenesen kinevezett menedzsere megható pillanatnak nevezte a hétfői átadást, visszaemlékezett, hogy a megyei önkormányzat által eddig építtetett szolgálati lakások nagyon vonzó körülménynek számítottak, amikor sok fiatal szakorvos döntés előtt állt, hogy hol helyezkedne el.

Borboly Csaba megyei tanácselnök úgy fogalmazott, nagyon fontos számukra a megyei sürgősségi kórház fejlesztése, a jövőben további szolgálati lakásokkal kívánnak hozzájárulni az itteni orvosi munka vonzóbbá tételéhez.

{A}

Az új szolgálati társasház megépítése 540 ezer lejbe került, az építkezési munkálatokat 2016 októberében kezdték el, a lakások tavaly novemberre készültek el – hangzott el az átadáson.

Fotó: Pinti Attila

A négy lakásba hamarosan beköltözik dr. Stekbauer Kincső aneszteziológus-intenzív terapeuta, dr. Cseh Zsuzsanna újszülött-gyógyász, dr. Kertész Ibolya Zseni neurológus és dr. Fogarasi Zoltán belgyógyász.