Örömmuzsika Erdélyben Mága Zoltánnal

Székelyhon 2018. március 19., 17:26

Mága Zoltán hegedűművész, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima-díjas magyar zenész az RMDSZ Nőszervezetének meghívására Erdély nyolc városában koncertezik március 19-26. között.

Archív Fotó: Kovács Attila/MTI

A koncertsorozat Mága Zoltán 100 templomi ökumenikus jótékonysági missziójának része, amelynek elsőként a marosvásárhelyi Vártemplom ad otthont hétfőn este. Az események bevételét jótékonysági célra fordítják.

Az RMDSZ Nőszervezetének egyik legfontosabb célja támogatást nyújtani és segíteni a rászorulóknak, szükséget szenvedőknek. Egybecseng célunk megvalósításával Mága Zoltán hegedűművész azon nemes szándéka, hogy a 100 templomi ökumenikus jótékonysági koncertsorozat keretében nyolc erdélyi magyar közösséget örvendeztessen meg muzsikájával. A közönség adományait a helyi nőszervezet ajánlása alapján, a rendezvény végén a nevesített civil szervezeteknek, személyeknek adják át

– nyilatkozta Biró Rozália az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

A karitatív akció során a koncert bevételét és beérkezett adományokat minden településen a rászorulók megsegítésére fordítják: Marosvásárhelyen a Szent Erzsébet társulás gondozottjainak, Csíkszeredában az Áradat Egyesület lelkisegély-szolgálat, Sepsiszentgyörgyön a bántalmazott nőkkel foglalkozó Szentkereszty Stephanie Egyesület, Nagyenyeden egy CT megvásárlása a helyi kórház számára, Zilahon a szilágycsehi Down Sindroma Egyesület, Kolozsváron a Yuppi Tábormozgalom Egyesület, Szatmárnémetiben a Gyöngyszem Egyesület és a Szatmár Egyházmegyei Caritas Szervezet, Nagyváradon pedig a Diakónia Alapítvány és a Caritas Katolika javára ajánlják fel.