Az M4 Sport is közvetíti a Sepsi OSK meccsét

Székelyhon 2018. március 19., 13:46

Történelmi esemény előtt áll a sepsiszentgyörgyi focicsapat, hétfőn este végre a saját stadionjában játszhat élvonalbeli meccset. A világítás megvan, a pályát is megvédték az esőtől, már csak a győzelem kellene.

Kipróbálták a világítást. Működött a berendezés Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Nem kis erőfeszítésébe került a klubnak, hogy a sportlétesítményt átalakítsa a követelményeknek megfelelően. Mivel esti meccset játszanak, világító szerkezetet is be kellett szerezniük, aminek bérlése jelentős összegbe került. De az összeszerelés is nehézkesnek bizonyult, ugyanis az időjárás kedvezőtlenül alakult a múlt héten – esett az eső, hideg volt. Szombatra sikerült végezni a munkálatokkal, és ki is próbálták.

{K1}

Barátságos mérkőzést játszottak a klub képviselői a világító szerkezetet megépítő szakemberekkel. Működött a berendezés, így remélhetőleg hétfőn este is fénybe borítja a szentgyörgyi pályát.

Egyéb óvintézkedéseket is eszközöltek a gyepen: mivel sok eső esett, nem akarták, hogy a játéktér focira alkalmatlanná váljon, ezért leterítették műanyag fóliával. Hasznosnak bizonyult, mivel a vasárnap este hullott havat is könnyebb volt letakarítani.

Letakarták a pályát, hogy ne ázzon el a gyep Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Remélhetőleg egyéb akadálya nem lesz annak, hogy a Voluntari elleni bajnoki mérkőzés zavartalanul lejárjon.

A találkozót nemcsak a román sportadók közvetítik élőben (Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look TV), hanem a magyar közszolgálati televízió M4 Sport csatornája is műsorra tűzte, így aki nem tudott belépőt váltani (két nap alatt elfogytak a jegyek a meccsre),

otthonról is megnézheti a 20.45-től kezdődő találkozót.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 2. forduló, alsóház:
Bukaresti Juventus–Temesvári Poli 1–0 (1–0)
Medgyesi Gaz Metan–Concordia Chiajna 2–1 (1–0)
Március 19., hétfő:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–FC Voluntari (20.45)
Március 21., szerda:
FC Botoșani–Bukaresti Dinamo – vasárnap kellett volna lejátszani, de a havazás miatt elhalasztották. Szerdán 20.45-től pótolják be.

Ranglista, alsóház:
7. Dinamo 23 pont
8. Botoșani 21
9. Voluntari 17
10. Chiajna 15
11. Temesvár 14
12. Sepsi OSK 11
13. Medgyes 11
14. Juventus 10