Javítana az udvarhelyi futsalcsapat

2018. március 19., 10:53

A teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszának 3. helye a tét a hétfő délután hat órától rendezendő FK Székelyudvarhely–Galaci United mérkőzésen, hiszen amelyik csapat begyűjti a három pontot, az nagy valószínűséggel a harmadik helyen végez.

Az FK saját közönsége előtt szakíthatja meg rossz sorozatát. Archív Fotó: Pál Árpád

Az FK legutóbb a 2014–2015-ös bajnokságban tudta otthon legyőzni a Galaci Unitedot, az azóta lejátszott két udvarhelyi találkozón a Duna-partiak egyaránt 3–2-es győzelmet arattak. Érdekesség, hogy az FK a jelenlegi bajnokságban ugyancsak 3–2-re nyert Galacon.

Jakab Zoltán együttese idén még nem nyert mérkőzést, sőt döntetlent sem ért el tétmérkőzésen: a Román Kupa nyolcaddöntőjében 4–3-ra alulmaradt a Jászvásári Poli otthonában, míg a bajnokságban 7–1-re kapott ki otthon a címvédő Dévai Autobergamótól, majd a legutóbbi fordulóban 6–2-es vereséget szenvedett a Csíkszeredai Imperial Wet vendégeként.

„Az edzésen is elmondtam a fiúknak, hogy amióta edzősködöm, nem nagyon volt példa arra, hogy a csapat zsinórban három meccset is elveszítsen az alapszakaszban. Nem állunk a legfényesebben, remélem, a mérkőzésig összeszedjük magunkat.

A héten még nem edzett Grigoraș, és Mánya is csak pénteken csatlakozott a többiekhez, Kanyónak pedig megsérült a bokája.

Nem számolgatnunk kell, hanem meccseket nyerni. Most Galac sincs a legjobb helyzetben, edzőváltás történt náluk, klubon belül is gondok vannak. Mindenképpen nehéz mérkőzés lesz, de remélem, hogy magunkra találunk” – összegzett Jakab Zoltán, az FK edzője.

{K1}

A Galaci United megóvta a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának döntését, miszerint 5–0-ra elveszítette a Temesvári Informatica elleni meccset, az újabb döntésre március 29-éig kel várni.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 17. forduló:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal–Jászvásári Poli CSM 1–5 (0–4)
Temesvári Informatica–Csíkszeredai Imperial Wet 2–2
Resicabányai Muncitorul–Dunărea Călărași (hétfő, 16 óra)
Futsal Klub Székelyudvarhely–Galaci United (hétfő, 18 óra)
Marosvásárhelyi City'us–Dévai Autobergamo (kedd, 18 óra)

{S1}