Vezet a Corona, könnyedén legyőzte a Progymot

Székelyhon 2018. március 18., 21:08

Négygólos vereséget szenvedett vasárnap este a Gyergyószentmiklósi Progym a román jégkorongbajnokság elődöntős párharcának első meccsén. Hétfőn ismét megküzd a címvédő Coronával, ugyancsak Brassóban.

Megérdemelten nyert a Corona, kihasználta ellenfele hibáit Fotó: Facebook/corona.wolves

A Cenk-alatti városban csapott össze a két gárda vasárnap este. Ahogy azt a felek megegyezték, a vendégeknél nem lépett jégre Nagy Csaba, aki a szezon közben igazolt haza a Coronától, olyan feltétellel, hogy ha egymás ellen kell játsszon a két együttes, akkor őt nem lehet bevetni.

Mintegy száz gyergyói kísérte el kedvenceiket a mérkőzésre.

Meglátszott a Progym játékán, hogy utoljára egy bő hónappal ezelőtt hokizott tétmeccsen. Ellenfele pedig mindeközben az Erste Ligában menetelt, gyűjtötte a játékperceket.

Már az első harmadban a hazaiak diktálták az iramot, de gólt nem tudtak lőni, mint ahogy a gyergyóiak sem. A második játékrészben viszont nem kellett sokat várni a találatra, Kirill Knyazev szerezte meg a vezetést a brassóiaknak.

Három perccel később egyenlített a Progym, kihasználva egy emberelőnyös helyzetet.

De jött a válasz erre a Coronától: előbb Richard Filip lőtt gólt, majd Braden Walls két találatával már 4–1-et mutatott az eredményjelző.

A harmadik játékrészben biztonsági játékkal lépett jégre a Corona, de egyszer így is eredményes volt: Daniel Trancă állította be a végeredményt.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharcban vezet a címvédő. Hétfőn ismét Brassóban csap össze a két csapat (18.30-tól), a harmadik meccset pedig csütörtökön rendezik a gyergyószentmiklósi jégcsarnokban.

Jégkorong, román bajnokság, elődöntő, 1. mérkőzés, Brassó:
Brassói Corona–Gyergyószentmiklósi Progym 5–1 (0–0, 4–1, 1–0),
gólszerők: Kirill Knyazev (22.), Richard Filip (28.), Braden Walls (35., 38.), Daniel Trancă (41.), illetve Nikita Bucsenko (25.).
Kapura lövések: 44–13.
Kiállítások: 12, illetve 16 perc.

Az elődöntők párharcai

Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 2–0
1. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 9–1 (6–0, 0–0, 3–1)
2. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 7–0 (3–0, 1–0, 3–0)
3. mérkőzés: Bukaresti Steaua–Csíkszeredai Sportklub – még nincs hivatalos időpont

Brassói Corona–Gyergyószentmiklósi Progym 1–0
1. mérkőzés: Brassói Corona–Gyergyószentmiklósi Progym 5–1 (0–0, 4–1, 1–0)
2. mérkőzés: Brassói Corona–Gyergyószentmiklósi Progym – hétfő, 18.30
3. mérkőzés: Gyergyószentmiklósi Progym–Brassói Corona – csütörtök, 18.30

Amennyiben három meccs alatt nem dőlnek el a párharcok, újabb találkozókat rendeznek, amiknek időpontjait később teszik közzé.