Tizenkét másodpercen múlt a csíki siker

Székelyhon 2018. március 18., 19:33

Csak döntetlent tudott elérni a Temesvári Informatica otthonában a Csíkszeredai Imperial Wet a teremlabdarúgó1. Liga 17. fordulójában. Még egy meccse van hátra Szőcs Loránd legénységének, de kevés esélye maradt, hogy bekerüljön a rájátszásba.

Két góllal is vezettek a vendég csíkiak, de elolvadt az előnyük. Archív Fotó: Gecse Noémi

A mérkőzés első felében taktikailag nagyon jól játszott a vendég Csíkszeredai Imperial Wet a Temesvári Informatica otthonában, Szőcs Loránd edző tanítványai tökéletesen zártak minden területet, gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.

Szünet után nem sokkal Cesar Ribeiro távoli lövésével megszerezte a vezetést az Imperial (0–1), majd nem sokkal később egy szöglet utáni kapásgóllal ugyancsak Ribeiro talált be, ezzel 0–2-re módosította az eredményt.

Az utolsó nyolc percben a temesváriak a vészkapusos taktikát alkalmazták, hálóőrük helyett mezőnyjátékost küldtek a pályára, és ez a taktika nekik bejött.

Két és fél perc volt még hátra a meccsből, amikor a szerb válogatott Stefan Rakic szépített (1–2), majd 12 másodperccel a végső sípszó előtt egyenlített (2–2). A csíkiaknak ezzel minimális esélyeik maradtak arra, hogy a rájátszást érő első hat között végezzenek az alapszakaszban.

Az Imperial Wet csak akkor tud bejutni a play-offba, ha a Jászvásári Poli CSM az utolsó meccsén (áprilisban) nem tud nyerni a Resicabányai Muncitorul vendéglátójaként, illetve a Dunărea Călărași nem szerez többet két pontnál a hátramaradt két meccsén (hétfőn ugyancsak Resicabányával kell játsszon, a záró fordulóban pedig az FK Székelyudvarhelyt fogadja). És persze a csíkiak le kell győzzék a sereghajtó Marosvásárhelyi City’ust, ami valószínűleg nem okoz gondot.

Jelenleg hárman pályáznak a két kiadó rájátszást érő pozícióra: a jászvásáriak, a csíkiak és a călărași-i csapat is egyforma pontszámmal rendelkezik, de az egymás elleni eredményekben az Imperial Wet áll a legrosszabbul.

Április elején rendezik meg az utolsó fordulót, mivel addig lebonyolítják a Román Kupa négyes döntőjét.

Teremlabdarúgás, 1. Liga, 17. forduló:
Temesvári Informatica–Csíkszeredai Imperial Wet 2–2 (0–0),
gólszerzők: Stefan Rakic (38. és 40. perc), illetve Cesar Ribeiro (23. és 30.).

További mérkőzések:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal–Jászvásári Poli 1–5 (0–4)
Resicabányai Muncitorul–Dunărea Călărași – hétfő, 16 óra
Futsal Klub Székelyudvarhely–Galaci United – hétfő, 18 óra
Marosvásárhelyi City’us–Dévai Autobergamo – kedd, 18 óra

{S1}