Vissza nem térítendő támogatásokra lehet pályázni

Antal Erika 2018. március 18., 18:09

Április 16-ig pályázhatnak a civil szervezetek a Maros megyei önkormányzatnál a vissza nem térítendő támogatásokra.

Fotó: Boda L. Gergely

A megyei tanács sajtóosztálya közleményben tájékoztatott arról, hogy elérhetők a pályázati felhívásai a civil szervezetek tevékenységeinek finanszírozására, amelyet saját költségvetéséből tesz lehetővé az önkormányzat.

A kiírás szerinti pályázható kategóriák: kulturális-, egyházi-, sport – és szociális tevékenységek. Az idei első felhívásra a teljes elkülönített költségvetési keret a vissza nem térítendő támogatások számára 1,8 millió lej, amelyből 400 ezer lejt a kulturális tevékenységekre szánt a kiíró, 500 ezer lejjel az egyházakat támogatja, a sporttevékenységek számára 300 ezer lejt biztosít, míg a szociális szolgáltatásokra 600 ezer lej a fenntartott keret.

A vissza nem térítendő támogatások igényléséhez szükséges dokumentumok listája és további információk elérhetőek a cjmures.ro honlapon vagy személyesen beszerezhetőek a Maros megyei tanács székhelyén.

Az igénylések benyújtásának határideje: 2018 április 16. délután 16 óra Az ifjúsági tevékenységek támogatását célzó felhívás közzétételére a Maros megyei tanácsnak a pályázat részleteire vonatkozó határozata után kerül sor.