Balánbányán még mindig használhatatlan a focipálya

Székelyhon 2018. március 18., 14:12

Csupán két mérkőzést játszottak le a hét végén a Hargita megyei labdarúgó-bajnokságban, a román labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportjában.

Legfeljebb sárdagonya lenne a focimeccsből a balánbányai pályán. Illusztráció Fotó: Pál Árpád

Továbbra sem lehet használni a balánbányai focipályát, mivel a gyep nem elég száraz, a sok csapadék feláztatta. Emiatt nem rendezték meg a Gyergyószárhegyi Bástya elleni találkozót sem. Korábban a Maroshévízi Pro Mureșult sem tudta fogadni a bányászcsapat.

Két találkozót viszont megrendeztek szombaton délután. A Maroshézívi Pro Mureșul kiütéses vereséget mért a homoródalmásiakra, a Székelyudvarhelyi Roseal pedig mindhárom pontot elvitte Gyergyószentmiklósról.

Labdarúgás, 4. Liga, Hargita megyei csoport, 17. forduló:
Maroshévízi Pro Mureșul–Homoródalmási Homoród 9–1 (3–0),
gólszerzők: Silviu Tararache (50., 61. és 68. perc), Paul Ungureanu (18. és 89.), Vasile Ciocania (36. és 48.), Horváth Szabolcs (36., öngól) és Alexandru Zaharia (75.), illetve Knobloch Zoltán (51.). Tudósított: Traian Stoian.

Gyergyószentmiklósi VSK–Székelyudvarhelyi Roseal 0–3 (0–2),
gólszerzők: Ciprian Mogoșanu (13. és 90.), Barta Miklós (41.). Tudósított: Péter József.

Balánbányai Bányász–Gyergyószárhegyi Bástya – halasztva.

A Székelykeresztúri Egyesülés csapata szabadnapos volt.

A következő forduló (március 24–25.) programja: Keresztúr–Maroshévíz (szombat, 16 óra), Szárhegy–Gyergyói VSK (vasárnap, 16) és Almás–Balánbánya (vasárnap, 16). Az Udvarhelyi Roseal csapata szabadnapos lesz.