Az SZFC edzője az elmúlt húsz évben nem láttott ilyen rossz pályát – mégis nyert a csapata

Zátyi Tibor 2018. március 17., 18:16

Megszakította közel egy éve tartó negatív sorozatát a Székelyudvarhelyi FC, szombaton délután megszerezte első idegenbeli sikerét az idényben, a labdarúgó 3. Liga 18. fordulójában a sereghajtó Galaci Metalosport otthonában 6–1-re győzött.

A galaciak hazaiként sem tudtak ellenállni az udvarhelyi csapat támadásainak. Archív Fotó: Pál Árpád

Nagyon rossz minőségű pálya fogadta a csapatokat, sok helyen hiányzott a fű. A kezdő sípszót követően magához vette a mérkőzés irányítását az SZFC, egymás után dolgozta ki a helyzeteit, a 8. percben pedig meg is szerezte a vezetést: a macedón U21-es válogatottól visszatért Ajrullahu Izet szerzett labdát, lepasszolta a szélre Ion Marian Aurașnak, aki egy gyors sprint után a középen érkező Modra Lehel elé tálalt, a fiatal középpályás pedig megelőzte védőit, és 18 méterről gyönyörűen lőtt a hálóba.

Nem csökkent a vendégek uralma, a harmincadik percben megduplázták az előnyüket, Izet szerzett labdát egy védelmi hibát követően, és a kapus mellett a hálóba gurított.

A kényelmes előny tudatában kiengedett az udvarhelyi védelem, így egy jól eltalált lövéssel gyorsan szépítettek a hazaiak.

Rögtön jött az udvarhelyi válasz, a 34. percben szabadrúgáshoz jutott a csapat, Auraș pedig gyönyörűen emelte át a labdát a sorfal felett a hálóba.

Az újabb gól teljesen megfogta a galaciakat, és érkezett egy másik SZFC-találat, Daniel Chifu indította Csifó Istvánt, aki a kapussal szemben nem hibázott.

A szünet után két perccel újabb udvarhelyi gólt lehetett feljegyezni, Izet ellen követtek el szabálytalanságot a büntetőterületen belül, a jogos tizenegyest pedig Bogdan Mintaș értékesítette.

A végeredményt Csifó állította be, a korábban csereként beállt Györgydeák Apor passzából duplázott. Az udvarhelyi siker még nagyobb is lehetett volna, ám a fiúk sok lehetőséget kihagytak.

„Nagyon jól felkészültünk erre a mérkőzésre, tudtuk, hogy nehéz körülmények fogadnak. Edzőként az elmúlt húsz évben nem láttam ilyen rossz pályát.

A fiúk nagyon koncentráltak, ám a játékfelület minősége miatt nagyon sok helyzetet kihagytunk.

Örvendek a jó kezdésnek, hiszen két mérkőzés alatt négy pontot szereztünk, de most jönnek a nehéz meccsek” – összegzett Mészáros Alpár, az SZFC edzője.

A sikernek köszönhetően az SZFC megerősítette a 12. helyét, három ponttal vezet a játéknapon szabadnapos CSM Pașcani előtt, a következő fordulóban, jövő szombaton a CSM Focşani otthonában játszik.

Labdarúgás, 3. Liga, 1-es csoport, 18, forduló:
Galaci Metalosport–Székelyudvarhelyi FC 1–6 (1–4),
gólszerzők: Modra (8.), Izet (30.), Auraș (34.), Csifó (38., 76.), Mintaș (47., 11-esből).
SZFC: Rareș Pop (Ricardo Filip, 58.) – Szabó Géza, Bogdan Mintaș (Csíki Norbert, 50.), Székely Ervin, Vízi Tamás, Péter Mózes, Modra Lehel (Györgydeák Apor, 68.), Daniel Chifu, Ion Marian Auraș (Balázsi Attila, 79.), Csifó István, Ajrullahu Izet.

További mérkőzések:
Bákói Aerostar–Sănătatea Darabani 8–0 (3–0)
Barcarozsnyói Cetate–Kézdivásárhelyi KSE 1–1 (1–0)
Szászhermányi FC–Bucovina Rădăuți 1–2 (0–1)
FK Csíkszereda–Románvásári VSK 3–1 (1–1)
Sporting Liești–Avântul Valea Mărului 3–0 (játék nélkül)
Galaci Suporter Club Oțelul–CSM Focșani – szombat, 17.30
A CSM Pașcani szabadnapos volt.

{S1}