Kitömték ellenfelük hálóját

Zátyi Tibor 2018. március 17., 15:47

Nagyon egyoldalú mérkőzésen kiütéses sikert aratott szombaton délben a Székelyudvarhelyi Vasas Femina a női labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntőjében, a másodosztály 1-es csoportjának ötödik helyén álló Bákói Magura vendégeként 12–0-ra győzött.

Egy hónap múlva játszik hazai pályán az udvarhelyi csapat Fotó: Veres Nándor

Már az első tíz percben eldőlt a továbbjutás sorsa, a Vasas-lányok nagy elánnal kezdték a mérkőzést, a 8. percben már 3–0-ra vezettek, a szünetben pedig már 7–0 volt az állás. Térfélcsere után sem álltak le, végül 12–0-ra nyerték a találkozót.

Érdekesség, hogy Carolina Țabur és Margarita Panova is mesternégyest ért el az összecsapáson.

„Egy pillanatig sem volt kérdés a továbbjutás sorsa, főleg, hogy a lányok a kezdő sípszótól az utolsóig komolyan vették a találkozót. Eddig mindig műgyepen játszottunk, a füves pálya kicsit megfogott minket, de a lányok jól vették az akadályokat. Természetesen voltak hibák is, de végig nagy lelkesedéssel játszottunk. Haton mennek tőlünk a válogatottba, így az is fontos volt, hogy minél több perc legyen a lábukban” – összegzett Székely János, a Vasas Femina edzője.

Most hosszú, egy hónapos szünet következik, a Vasas Femina legközelebb április 15-én játszik bajnokit, az 1. Liga 12. fordulójában a Borgóprundi Heniut fogadja a városi stadionban.

A Vasas Femina II. is „vakációzik”, legközelebb egy hónap múlva játszik, a Kolozsvári Olimpic Star vendége lesz a 2. Liga 2-es csoportjának 9. fordulójában.

Az U17-es válogatott a hollandiai elitkörös Eb-selejtezőre készül, március 23–29. között a házigazdákkal, Belgiummal és Portugáliával küzd majd meg. A hét selejtezőcsoport győztese kijut a május 9–21. között Litvániában tartandó Európa-bajnokságra.

A felnőtt válogatott a világbajnoki selejtezőkben, április 10-én a sereghajtó Moldova vendégeként lép pályára.

Női labdarúgó Román Kupa, nyolcaddöntő:
Bákói Magura–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 0–12 (0–7),
gólszerzők: Țabur (3., 5., 37., 44.), Panova (8., 34., 49., 62.), Marinescu (31.), Krall (48.), Kis (64., 86.).
Vasas Femina: Sándor Barbara (Kajtár Linda, 46.) – Krall Tímea, Péter Kata, Kis Anita, Margarita Panova, Benő Krisztina, Anamaria Vlădulescu (Mitri Rita, 52.), Carolina Țabur, Mădălina Marinescu (Kecseti Hajnal, 65.), Dávid Márta, Berkeczi Emőke.