Pénzt, ékszert és iratokat loptak Csíkszeredában egy autóból

Székelyhon 2018. március 16., 16:17

Őrizetbe vettek egy 21 éves csíkszeredai férfit csütörtökön a helyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói. A gyanú szerint a férfi március 9-én egy parkoló autó ablakát betörve ellopott egy többezer eurót, lejt és forintot, illetve ékszert, személyes iratokat és kulcsokat tartalmazó táskát.

Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a lopás csíksomlyói helyszínére múlt pénteken este riasztották a csíkszeredai rendőrséget. A vizsgálatok során megállapították, hogy az ismeretlen elkövető a Szék útján parkoló autó bal első ablakát betörve elemelt egy kézitáskát, benne háromezer euróval, 14 ezer lejjel és 30 ezer forinttal, valamint egy aranyékszerrel, személyes iratokkal és több kulccsal.

{A}

A lopás feltételezett elkövetőjét március 15-én a 21 éves helyi R. D. személyében azonosították, a fiatalnál megtalálva a pénz mintegy háromnegyedét. R. D.-t 24 órás őrizetbe vették, pénteken pedig előállítják a bíróságon, minősített lopás elkövetése miatt kérve harmincnapos előzetes letartóztatásba vételének elrendelését.