Idei első hazai tétmeccsére készül az FK Csíkszereda

Székelyhon 2018. március 15., 21:49

A labdarúgó 3. Liga 1-es csoportjának második és harmadik helyezettje csap össze szombaton délután 3 órától Csíkszeredában. Az FK számára a tavaszi idény első hazai találkozóján a három pont megszerzése létkérdés a feljutás szempontjából.

Egy évvel ezelőtt is március közepén csapott össze a csíkszeredai és a románvásári együttes: 3–3 lett a meccs végeredménye. Archív Fotó: Gecse Noémi

Kényelmetlen, komoly játékerőt képviselő, harcos csapat a Románvásári VSK, amely a bajnokság őszi idényében három góllal verte hazai környezetben a másodosztályba készülő FK Csíkszeredát.

De a galaciak is pont nélkül távoztak a moldvai városból, amelynek csapata a második helyen áll, és jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a harmadik csíkiakat. Most jött el a visszavágás, és a helycsere ideje, az FK-nál mindenki erre készül.

Komoly vizsga lesz

,,Nekünk egy nagyon komoly vizsga lesz, de szerintem a csapat nagyon jól készült ezen a héten, és a kézdivásárhelyi mérkőzés első félidejében mutatott kissé gyengébb játék után most jobb teljesítményt nyújt majd. Mindenki tudja, hogy nagyon kemény ellenfél lesz a románvásári csapat, amely tőlünk és a galaciaktól is pontokat szerzett ősszel, illetve az Aerostar ellen is döntetlent játszott, de bízunk benne, hogy megszerezzük a három pontot” – értékelt kérdésünkre Bálint László György.

Az FK Csíkszereda vezetőedzőjétől azt is megtudtuk, hogy Soufiane Jebari felgyógyult a korábbi sérüléséből, de a csapat rendelkezésére áll Kilyén Szabolcs, illetve az eltiltása lejártával Ilyés Róbert is.

Nem ilyen jó Jakab Róbert helyzete, akinek a térde műtétre szorul, és a bajnokság hátralévő részében már nem tud játszani. Slobodan Lalic ugyanakkor továbbra sem kapott játékjogot, ezért nem léphet pályára szombaton sem a hazai csapatban.

Napi rendszerességgel edzettek a csíki labdarúgók. Győzni szeretnének Fotó: Gecse Noémi

A hóolvadás és az esőzések után rossz minőségű pályán kell biztosítania fölényét a csíki együttesnek, az edző szerint ez taktikai nehézséget is okoz, és nem engedi meg a törökországi felkészülési időszakban begyakorolt játékelemek teljes körű alkalmazását sem. Ő úgy véli, a jobb hozzáállású csapat fogja megnyerni a három pontot.

Mondtam a fiúknak is, meg kell harcolni minden labdáért, és meg kell nyerni a három pontot, ez a lényeg.

– tette hozzá.

Labdarúgó 3. Liga, 18. forduló

Pénteken 15 órától
Bákói Aerostar–Sănătatea Darabani

Szombaton 15 órától
Galaci Metalosport–Székelyudvarhelyi FC
Szászhermányi FC–Bucovina Rădăuți
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Kézdivásárhelyi KSE
FK Csíkszereda–Románvásári VSK

17.30-tól 
Galaci Suporter Club Oțelul–CSM Focșani

Sporting Liești–Avântul Valea Mărului 3–0 (játék nélkül).
A CSM Pașcani szabadnapos lesz.

{S1}