Sereghajtó fogadja az SZFC-t

Zátyi Tibor 2018. március 15., 15:56

Papíron a legkönnyebb kiszállás vár a Székelyudvarhelyi FC-re, szombaton délután három órakor a labdarúgó 3. Liga 1-es csoportjának sereghajtójához, a Galaci Metalosporthoz látogat.

Eddigi legnagyobb sikerét épp a Metalosport ellen érte el az SZFC Fotó: Pál Árpád

Hosszú, közel egy éve tartó negatív sorozatot szakítana meg a Székelyudvarhelyi FC szombaton, hiszen legutóbb a tavalyi pontvadászatban, április 4-én a Sportul Chișcani otthonában tudta győztesen elhagyni a pályát. Azóta lejátszott tíz idegenbeli mérkőzésén rendre vereséget szenvedett. Az idei bajnokságban hét kiszállásán négy gólt szerzett és huszonegyet kapott a csapat.

Az előjelek nem a legjobbak, minden bizonnyal nagyon rossz minőségű pályán fogják megrendezni a mérkőzést, mivel pénteken egy Galac megyei bajnoki meccsnek is otthont ad a Dunărea Stadion. Ezt emelte ki az SZFC edzője, Mészáros Alpár is.

„Ezek a legveszélyesebb meccsek, amikor egy gyenge csapat ellen játszol egy nagyon rossz minőségű pályán. Ezért nagyon fel kell készülnünk a meccsre, fizikailag és pszichikailag is, hiszen ahogy telik az idő és nem rúgsz gólt, úgy nő a stressz is a játékosokban.

Bízom a fiúkban, a csapatnak megvan az ereje ahhoz, hogy megnyerjen egy ilyen meccset.

Viszont óvatosan is kell játszaniuk, mivel hat játékosunk van egy sárga lapra az eltiltástól” – mondta Mészáros.

Teljes a keret

Mint kiderült, a tavaszi rajton a Galaci Oțelul elleni hazai mérkőzésen megsérült Bálint Rajmond állapota sokat javult, nem szenvedett izomszakadást a combjában. A prognózis szerint a hónap végén, a Bucovina Rădăuți elleni hazai mérkőzésen már pályára léphet. A keret teljes, Ajrullahu Izet is visszajött az U21-es macedón válogatottól.

Biztos áldozat

A Metalosport az egyik biztos kiesője az 1-es szériának, hiszen lejátszott tizenöt mérkőzésén csupán két gólt szerzett, az ellenfelek pedig 126 alkalommal vették be a főleg ifjúsági játékosokat foglalkoztató galaci csapat hálóját.

Továbbá pénzügyi adósságai miatt a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága nyolc ponttal büntette meg az együttest. Ősszel az SZFC történelme legnagyobb arányú győzelmét aratta a Metalosport ellen, a 14–0-ra megnyert találkozón nyolc játékos osztozott a gólokon.

Az SZFC-vel azonos pontszámmal rendelkező CSM Pașcani szabadnapos lesz a hét végén, az udvarhelyi csapat siker esetén három ponttal elléphet üldözőjétől.

Labdarúgó 3. Liga, 18. forduló:
pénteken 15 órától Bákói Aerostar–Sănătatea Darabani

szombaton 15 órától
Galaci Metalosport–Székelyudvarhelyi FC
Szászhermányi FC–Bucovina Rădăuți
Barcarozsnyói Olimpic Cetate–Kézdivásárhelyi KSE
FK Csíkszereda–Románvásári VSK

17.30-tól
Galaci Suporter Club Oțelul–CSM Focșani

Sporting Liești–Avântul Valea Mărului 3–0 (játék nélkül).
A CSM Pașcani szabadnapos lesz.

{S1}