Egy héttel elhalasztották az Udvarhely körzeti focibajnokság rajtját

Zátyi Tibor 2018. március 15., 14:39

A sok esőzés miatt a legtöbb pálya játékra alkalmatlanná vált, ezért a szervezők egy héttel elhalasztották az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság tavaszi rajtját. Megcsappant a mezőny, két együttes nem folytatja a pontvadászatot.

Kevés játékosa maradt a szentlélekieknek (piros-fekete mezben), így inkább kiszállnak a bajnokságból. Archív Fotó: Barabás Ákos

Az utóbbi időszak kitartó esőzései miatt a legtöbb pályán megállt a víz, így azok játékra alkalmatlanok, emiatt a szervezőbizottság a csapatok kérésére egy héttel elhalasztotta a bajnoki rajtot. Az A és B csoportokban a küzdelmek június 24-éig tartanak, míg a C-ben egy héttel korábban, azaz június 17-én lesz az utolsó forduló.

A 7. Ligában tíz főre csappant a mezőny, mivel a Máréfalvi Medvenyelv még tavaly augusztusban, a bajnoki rajt előtt lépett vissza a pontvadászatból.

Szentlélek kiszállását követően egy kieső már ismert az A csoportban, ezután pedig fordulónként egy csapat állni fog, és játék nélkül jut majd a három ponthoz. A C-ben játéknaponként két együttes lesz szabadnapos, a Betfalvi Ifjúság ellenfelei pedig ugyancsak játék nélkül nyernek 3–0-ra.

Pénz- és játékoshiány

Szentlélek keretéből hat játékos ment el külföldre dolgozni, és mivel nem volt kivel pótolni őket, a visszalépés mellett döntöttek. „A hiányzókat eddig is nagyon nehéz volt pótolni, általában iskolások léptek helyettük pályára.

A maradék játékosaink pedig azt mondták, hogy így nem éri meg folytatni, és Malomfalvára, Bogárfalvára, Farkaslakára igazoltak, hogy ott legalább tudjanak focizni.

Sok pénzbe került, amit általában zsebből tettünk ki, ebben a szegénységben pedig nagyon nehéz az A csoportban” – mondta a Szentléleki Nyikó csapatvezetője, Bartha Gyula.

Szentlélek az eddig lejátszott tizenhárom fordulóban egy győzelmet szerzett, Felsőboldogfalva vendégeként 5–2-re nyert, a többi találkozóját mind elveszítette, emiatt az utolsó helyen található a táblázaton.

„Mivel utolsók voltunk, a közönség is elfordult tőlünk. Azon is gondolkodtunk, hogy maradjunk az A-ban, és ha ki is esünk, legalább a B-ben folytatjuk. Csak olyan sokan elmentek külföldre, hogy lehetetlenné vált a folytatás.

Kár, mivel édesapám, Bartha Miklós még 1950-ben alapította meg a csapatot, és azóta működött.

Én is játszottam benne, majd vállaltam a csapat vezetését. Nagyon sajnálom, mert ez egy nagyon jó vasárnapi szórakozás volt, most így a szomszéd falvakba megyünk meccset nézni” – folytatta a hetvenéves Bartha Gyula.

Amennyiben a nyár folyamán sikerül megoldást találni a csapat anyagi gondjaira, illetve a pályát is rendbe tudják tenni, ősszel beiratkoznának a C csoportba.

Szentlélek legjobb eredménye az 1990-es körzeti bajnoki cím, illetve egy nagyszerű kupamenetelés még a '70-es évekből. „Akkor a Román Kupában följutottunk egészen a C divízióig. Az Udvarhelyi Haladással kerültünk össze, amely azelőtt esett ki a B divízióból. Semmi esélyünk nem volt ellene, és 10–2-re kaptunk ki. Közös flekkenezéssel zártuk a meccset, és akkor azt mondták az udvarhelyi játékosok, hogy ha tudják, hogy ilyen jól fogadjuk őket, biztosan nem rúgtak volna ennyi gólt nekünk” – emlékezett vissza a szentléleki csapatvezető.

Így is alacsony volt a létszám a C csoportban, nem hiányzott a betfalviak visszalépése Fotó: Haáz Sándor

Információink szerint a Betfalvi Ifjúság is játékoshiány, illetve pénzügyi gondok miatt lépett vissza a C csoport küzdelmeitől. A csapat a bajnokság felénél az utolsó előtti helyen állt.

Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság, A csoport, 14. forduló:
március 24-én, 16 órától
Udvarhelyi Sporting–Agyagfalva
Szentegyháza–Felsőboldogfalva

március 25-én, 14 órától
Farkaslaka–Betfalva
Székelyvarság–Fiatfalva
Zetelaka–Lövéte
Nagygalambfalva–Malomfalva
Szentábrahám–Szentlélek 3–0 (játék nélkül).

{S1}

B csoport, 14. forduló (március 25., 17 óra) 
Bögöz–Nagygalambfalva II.
Alsóboldogfalva–Kápolnás
Farcád–Zetelaka II.
Gagy–Székelyderzs
Siménfalva–Parajdi SE
Hodgya–Korondi Ifjúság
Csekefalva–Bogárfalva.

{S2}

C csoport, 12. forduló (március 25., 11 óra)
Szentpál–Parajdi SK
Alsósófalva–Kissolymos
Kányád–Szentmárton
Oklánd–Kobátfalva
Betfalvi Ifjúság–Szentpéter 0–3 (játék nélkül)
Zeteváralja szabadnapos lesz.

{S3}