Osztrák vállalkozókkal alakítanának ki partnerséget Maros megyében is a közművesítés terén

Simon Virág 2018. március 15., 13:11

Marosvásárhelyen tanácskoztak helyi szakemberekkel azok az ausztriai vállalkozók, akik Románia hat megyéjébe látogatnak el a napokban, hogy a közművesítésben szerzett tapasztalataikat, tudásukat megosszák, illetve felkínálják szolgáltatásaikat, termékeiket.

Törzsök Sándor a Maros megyei víz- és csatornahálózat fejlesztésére vonatkozó projektekről beszélt. Archív Fotó: Haáz Vince

Szebenből érkeztek Marosvásárhelyre, innen pedig Besztercére, Kolozsvárra, Szatmárnémetibe és Nagybányára utaztak azok az ausztriai vállalkozók, akik az Osztrák Nagykövetség kereskedelmi osztályának szervezésében a Maros Megyei Tanáccsal, a marosvásárhelyi polgármesteri hivatallal és a Maros Megyei Kereskedelmi Kamarával együttműködésben mutatkoztak be a megyei önkormányzat nagytermében tartott konferencián.

A több megyét átölelő gazdasági program keretében az osztrák cégek képviselői romániai cégekkel, önkormányzatokkal szeretnének partnerségeket kialakítani a közművesítés terén. A Közművesítési közszolgálatok és technológiák című tanácskozáson jelen volt Alexandru Cîmpeanu, a Maros megyei önkormányzat alelnöke, Csegzi Sándor, a marosvásárhelyi városháza képviselője, Gerd Bommer, az Osztrák Nagykövetség kereskedelmi tanácsadója, az Advantage Austria Romania vezetője, valamint több ausztriai cég képviselője. A vendégek a helyi projektek közül a megyei önkormányzat projektjeiről hallgattak meg egy ismertetőt. Codruța Togan menedzser elsősorban a megyei hulladékgazdálkodásról beszélt. A Maros megyei víz- és csatornahálózat fejlesztésére vonatkozó projektekről Törzsök Sándor, az Aquaserv vállalat projektmenedzsere tartott bemutatót. Csegzi Sándor a város részéről a terveket ismertette.

Az ausztriai érdeklődők között voltak olyan cégek képviselői, akik hulladékgazdálkodással foglalkoznak, illetve a szelektív hulladék kezelésével, míg mások a közművesítésben érdekeltek, az ivóvíz- és szennyvízhálózat kiépítésében és korszerűsítésében.