Jégkorongtornával tisztelegnek Kósa Endre emléke előtt

Molnár Rajmond 2018. március 14., 19:04

A 2015-ben elhunyt csíkszeredai jégkorongozó, Kósa Endre emlékére harmadik alkalommal szervez emléktornát március 31-én Csíkszereda önkormányzata, a Székelyföld Jégkorong Akadémia, a Csíkszeredai Sportklub és a Csíkszeredai Sportiskola.

Archív Fotó: Veres Nándor

A szervezők az U8-as és az U10-es korosztályok számára szervezett emlék-jégkorongtornával szeretnének idén is emléket állítani a mindössze 40 éves korában elhunyt kiváló jégkorongozónak és edzőnek. Az eseménnyel kapcsolatos információkat sajtótájékoztatón ismertették szerdán.

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere ismertette, a hagyományteremtő szándékkal létrehozott emléktornán az U8-as korosztály a csíkszeredai Molnár Lajos Műjégpályán játszik, az U10-esek pedig a csíkszeredai Vákár Lajos Műjégpályán lépnek a jégre március 31-én, szombaton reggel kilenc órától. Kósa Szilárd, Kósa Endre testvére az elhunyt sportoló emlékét méltatta. Kósa Endre kilencszer hódította el a Csíkszeredai Sportklubbal a román bajnoki címet, a kék-fehérekkel egyszer a MOL Ligában is első lett. Több évig a Sportklub csapatkapitánya volt, sokszoros román válogatott, ugyanakkor 8–10 éves gyermekeket tanított a hoki ábécéjére – mondta.

Kósa Endre a csíkszeredai Sportklub szíve volt, az ő emlékét őriznünk és ápolnunk kell

– fogalmazott.

Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia elnöke kiemelte, az emléktorna jó alkalom arra, hogy a napi rohanásban eszünkbe jusson mindaz, amit sportolóként, edzőként tett Kósa Endre a csíki jégkorong érdekében. Márton Simon, a Csíkszeredai Sportiskola igazgatója elmondta, az általa vezetett intézmény teljes mértékben támogatja az emléktornát. Hodos László, a Sportklub igazgatója közölte, nagy megtiszteltetés, hogy részesei lehetnek e programnak, reméli, a jövőben sikerül kibővíteni az emléktornát, hogy a gyerekeken kívül felnőttek is részt vehessenek rajta, sőt külföldi csapatok is. A sajtótájékoztatón továbbá elhangzott, a tornán az eredményt nem számolják, a jégkorong megszerettetése a cél a kiskorúakkal. A tornára a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.