Bölönivel folytatnák a munkát

Horváth Bálint Ottó 2018. március 14., 14:23

Sokáig tartotta helyét az élmezőnyben, végül mégsem sikerült bejutnia a belga labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásába a marosvásárhelyi Bölöni László által irányított Royal Antwerpnek. Ennek ellenére továbbra is számítanak a szakvezető munkájára.

Megbecsülik a marosvásárhelyi szakvezető munkáját a belga együttesnél Fotó: Facebook/Royal Antwerp F.C.

A nagy hagyományokkal rendelkező klubot vezető Paul Gheyssens ezt nemrég annak fényében vetítette előre, hogy a csapathoz nyáron érkezett Bölönivel a kispadon az Antwerp várakozáson felül teljesített a bajnokság alapszakaszában, amelynek végén az újonc együttes csak kevéssel maradt le a felsőházi rájátszásba (1–6. helyezettek) jutásról.

Az Antwerp utolsó fordulós meccsén, vasárnap a marosvásárhelyi edző a 65. születésnapját ünnepelte. Legénysége a bajnoki címvédő Anderlecht otthonában játszott, és győzelemre volt szüksége a hatodik hely megszerzéséhez, de 2–1-re kikapott, így csak a 8. helyen (három ponttal lemaradva a 6. helytől) zárta a bajnokság első részét.

Érdekesség, hogy az utolsó play off helyért Bölöni azzal a Standard Liegé-zsel – ahol a román válogatott Răzvan Marin idén kiemelkedő teljesítményt nyújt – volt versenyben, amellyel 2009-ben bajnokságot nyert.

Bölöni Antwerpje azonban folytatja a szezont az alsóházi rájátszásban, ahol az egyik értékcsoport megnyerésével még az Európa Liga kvalifikációra is megvan az esélye.

Fotó: Facebook/Royal Antwerp F.C.

Annak ellenére, hogy a téli szünetet követően az Antwerp gyengébb eredményeket ért el, mint ősszel, Bölöni Lászlót nagyra értékeli a klub tulajdonosa.

Nagyon elégedettek lehetünk az edzőnkkel. Néhány mérkőzésen olyan döntéseket hozott, amelyeket helyében senki más nem tett volna

– mondta Paul Gheyssens a Het Nieuwsblad nevű helyi újságnak. Hangsúlyozta, nem általános edzőről van szó, hanem a legjobbak közé tartozik. „Ebben a szezonban 25 új játékos érkezett, így nem volt könnyű dolga kezelni ezt a helyzetet.

A sportigazgatónkkal közösen sosem állnak le a munkával, és már a következő szezonra dolgoznak.

Úgy kell terveznünk, hogy a jövőben a legmegfelelőbb játékosokat hozzuk. Biztos vagyok benne, hogy sikeresek lesznek a következő időszakban” – zárta a klubvezető.