Babaruhabörze és -gyűjtés az udvarhelyi kórház újszülött- és gyermekosztálya számára

Hadnagy Éva 2018. március 13., 20:06

Gyermekruhák és -cipők, játékok, babakocsik, illetve egyéb, gyermeknevelés során használatos eszközök cserélhetnek gazdát szombaton Székelyudvarhelyen, az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete által megrendezendő tavaszi bababörzén.

Archív Fotó: Barabás Ákos

A Móra Ferenc Általános Iskola dísztermében tíz órakor kezdődő rendezvényen ezúttal is gyűjtést szerveznek a városi kórház újszülött- és gyermekosztályának. Az újszülöttosztály részére szívesen elfogadnak 50–56-os méretű babaruhákat, hálóingeket, kis takarókat és papucsokat (bármilyen méretű házi-, gumipapucs lehet). A gyermekosztály számára pizsamákat, kényelmes pamutblúzokat, nadrágokat várnak, elsősorban hétéves korú gyerekméretig.

Mint az Udvarhelyszéki Anyák Egyesületének alapítójától, Fekete Évától megtudtuk, 2011 novemberében szervezték meg az első bababörzét, amely akkor hiánypótló rendezvény volt. Azóta

minden évben négy alkalommal, évszakonként megtartják, hasznosságát pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy-egy alkalommal 150–200 szülő is megfordul a vásáron,

ahol az eladók megválhatnak a kinőtt ruhadaraboktól, a gyerekes családok pedig olcsón juthatnak hozzá a szezonnak megfelelő, jó minőségű gyerekruhákhoz.

A rendezvénnyel kapcsolatban bővebb információkat az Udvarhelyszéki Anyák Egyesületének Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.

{A}