Ezekre kell figyelni, ha pályázni akar Gyergyószentmiklós önkormányzatánál

Baricz-Tamás Imola 2018. március 13., 19:26

Gyergyószentmiklós önkormányzata meghirdette a civil szervezeteknek szóló pályázati kiírását. A közérdekű programok támogatására összesen 527 ezer lejt szánt idén a város, és öt kategóriában lehet támogatást igényelni.

Számos kritériumnak kell megfelelni a sikeres pályázáshoz. Illusztráció Fotó: Gecse Noémi

Idén is pályázatot írt ki civil szervezetek támogatására a gyergyószentmiklósi önkormányzat, a keretösszeg kevesebb, mint a tavaly.

Turisztikai programokra 60 ezer lejes a keret, csupán ezen kategória esetében növekedett az összeg a tavalyhoz képest, amikor összesen 30 ezer lejre pályázhattak a szervezetek.

A szociális ágazatban tevékenykedő szervezetek 10 ezer lejre pályázhatnak, akárcsak 2017-ben.

Kulturális programok, rendezvények támogatására 45 ezer lejt szánnak, ifjúsági rendezvényekre pedig 36 ezer lejt. Sporttevékenységeket idén 375 ezer lej értékben támogat a város.

Az előző évhez képest mindhárom kategória esetén csökkenés tapasztalható, idén néhány ezer lejjel kevesebbet hagytak jóvá.

Lényeges dolgok

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy a pályázó csak Gyergyószentmiklóson bejegyzett szervezet lehet, vagy olyan, amely a város területén folytatja tevékenységét. A polgármesteri hivatal munkatársai felhívják a pályázók figyelmét, hogy részletesen olvassák át az útmutatót, és figyelmesen töltsék ki az űrlapot, hogy tisztában legyenek az igénylés és az elszámolás feltételeivel egyaránt.

Fontos azt is tudni, hogy az önkormányzat egy adott program költségének legtöbb 90 százalékát állja, a többit a pályázó szervezetnek önrészként kell biztosítania.

Az elszámolást a támogatott program lezárását követő 30 napon belül köteles benyújtani a
pályázó a polgármesteri hivatal illetékes irodájában.

A civil szervezetek vezetői a pályázati kiírásokat, a kitöltendő űrlapokat valamint az útmutatót a város honlapján, vagy a városháza ügyfélfogadójában találják meg, ahol bővebb információt is kérhetnek.

A pályázatok leadási határideje április 11., az elbírálás május 4-ig tart, és ezt követően értesítik a
sikeresen pályázókat.