DNA-vizsgálat szászrégeniek ellen

Simon Virág 2018. március 13., 17:23

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hivatali visszaéléssel gyanúsít több szászrégeni személyt, akik ellen eljárás indult.

Azok a fránya kifizetések. Illusztráció Fotó: Gecse Noémi

A DNA közleménye szerint 2011-ben és 2012-ben H. D. C. – aki az említett időben Szászrégen főépítésze volt –, illetve O. M. E., A. G. és O. M. több olyan hivatalos dokumentumot ellenjegyzett, amelyek bizonyos munkálatok átadásáról szóltak. A DNA gyanúja szerint a kivitelező M. S. I. cége nem végezte el azokat a munkálatokat, amelyek a hivatalos iratokon szerepeltek, és amelyeket leszámlázott a szászrégeni polgármesteri hivatalnak. A DNA szerint az üzletember – aki ellen szintén eljárás indult – több olyan felszerelést is feltüntetett az iratokban, amelyek a valóságban nem léteznek.

A bizottság tagjai által átvett munkálatokat a szászrégeni hivatal kifizette, és a DNA szerint az így keletkezett kár összértéke 1 662 304 lej.

A szászrégeni polgármesteri hivatal beszállt a DNA által indított perbe, és 389 271 lejt követel vissza. A volt főépítészt és a bizottság tagjait hivatali visszaéléssel, valamint közokirat-hamisítással gyanúsítják, akárcsak a kivitelezőt.

{A}