Csíkszeredában lesz a teremfocisok kupadöntője

Székelyhon 2018. március 13., 17:20

Eldőlt, hol rendezik a felnőttek, illetve az U19-es korosztályú csapatok számára kiírt teremlabdarúgó Román Kupa döntő tornáját. A Csíkszeredai Imperial Wet mindkét finálén érdekelt, a felnőttek Csíkszeredában, az ifik pedig Aradon lépnek majd pályára.

Az Imperial Wet felnőtt csapata a galaciak legyőzősével jutott a legjobb négy közé Fotó: Gecse Noémi

A felnőttek Román Kupa négyes döntőjének (Final Four) a csíkszeredai Erőss Zsolt Aréna lesz a házigazdája március 28-án és 29-én. A torna rendezésére a négyes-döntőbe jutott csapatok közül Temesvár nem pályázhatott, mivel tavaly ők voltak a szervezők, Déva és Jászvásár csapatát pedig nem is érdekelte a házigazda-szerep, így Csíkszeredában tartják.

Az elődöntők sorsolását csütörtökön, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székházában tartják a csapatok képviselőinek jelenlétében.

A négyes tornán a Dévai Autobergamo, a Jászvásári Poli CSM, a Temesvári Informatica és a Csíkszeredai Imperial Wet harcol a serlegért.

{K1}

Az U19-esek kupadöntőjét az Arad megyei Simándi Sólymok rendezik az aradi sportcsarnokban. A március 23–26-án zajló vetélkedőn hat csapat szerepel. A Csíkszeredai Imperial Wet (mely a negyeddöntőben az FK Székelyudvarhelyt búcsúztatta) az A jelzésű csoportba került a házigazdákkal és a Dévai Autobergamóval, a másik csoportba a Segesvári Pro Tineret, a Dunărea Călărași és az Galaci United kapott besorolást.