Nem állt meg a munka az udvarhelyi kézilabdázóknál

Székelyhon 2018. március 13., 12:12

Annak ellenére, hogy a Székelyudvarhelyi KC felnőtt együttese megszűnt, az utánpótláscsapatoknál keményen dolgoznak. Az edzők nem kapnak bért, de így is vállalják, hogy továbbviszik az elkezdett munkájukat.

Edzés. A fiatalok folytatják az eredményes tevékenységüket. Archív Fotó: Barabás Ákos

A napokban közöltük, hogy három udvarhelyi kézilabdázót is behívtak a román nagyifjúsági fiúválogatott keretébe: Buzogány Barnát, Mihály Zsoltot és Fekete Dánielt.

A következő időszak a különböző korosztályú kézilabda-válogatottak összetartásáról fog szólni, az említett fiatalokon kívül a szövetségi kapitányok további öt ISK-SZKC-s játékos szolgálatára számítanak.

{K1}

A kisifjúsági válogatott (U18) Segesváron alapoz egy portugáliai felkészülési tornához. A Székelyudvarhelyi ISK-SZKC-tól három játékos kapott behívót, Szász Előd, Liviu Caba és a Szatmárnémeti Sportiskolától kölcsönvett Angelo Teuțean.

A kadett válogatottnál (U16) is gyülekezőt fújnak, március 19-étől a csapat egy görögországi tornára hangol, a keretben az ISK-SZKC-tól két játékos, Katona Tamás és Csíki Botond található meg.

„Minden probléma ellenére zajlik a tevékenység a kézilabda-utánpótlásban. A nálunk nevelkedett játékosokra is számítanak, Mihály és Fekete tőlünk került ki külföldre, míg Buzogány továbbra is az ifjúsági 1-es csapat kapusa, illetve a másodosztályban a Brassói Ifjúsági Olimpiai Központnál is véd.

Ez is bizonyítja, hogy jól működik az utánpótlás-nevelésünk, amit igyekszünk továbbvinni annak ellenére, hogy az SZKC bezárta kapuit.

Az ifjúsági 1-es és 2-es korosztályban a csapatok továbbjutottak az elődöntőbe, az ifjúsági 3-asoknak nem sikerült. A kicsik, a 4-sek és az 5-ösök most kezdik meg a versenyzést.

A munka folyik, a gyerekek edzésre járnak, a tanárok pedig bérmentve dolgoznak. Minden elismerésem az övék.

Reméljük, hogy a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal közbenjárásával rövid időn belül megoldást találunk a problémára” – mondta Sipos Lóránt, a székelyudvarhelyi kézilabda-utánpótlás koordinátora, a junior válogatott másodedzője.