Izgalmas lesz a futsalbajnokság hajrája

Zátyi Tibor 2018. március 13., 11:29

A Dévai Autobergamo paprikás hangulatú mérkőzésen 6–3-ra legyőzte a Temesvári Informaticát a teremlabdarúgó 1. Liga 16. fordulójában. A hátramaradt két játéknap minden csapat számára óriási téttel bír, nem mindegy, ki melyik ágra kerül a rájátszásban.

Az Imperial Wet-nek mindenképp le kell győzze az Informaticát, különben búcsúzhat a rájátszástól. Archív Fotó: Gecse Noémi

A hétfőn este megrendezett rangadó tökéletesen indult Déva számára, az első percben megszerezte a vezetést, majd a temesvári csapatkapitány, Milos Simic kiállítását követően emberelőnybe is került. Az Autobergamo hamar háromgólos előnyt szerzett, és úgy tűnt, kiütéses sikert arat, ám a vendégek összeszedték magukat és a szünetig egyre csökkentették hátrányukat – három kisbüntetőből kettőt értékesítettek.

A második félidőben összejött az egyenlítés is, ám a temesvári öröm nem tartott sokáig, Déva ismét ellépett az eredményjelzőn, végül 6–3-ra győzött.

Az Autobergamo óriási lépést tett az alapszakaszgyőzelem felé, hiszen a hátramaradt két fordulóban előbb a sereghajtó City’usszal, majd az utolsó előtti Sepsi Futsallal játszik, óriási meglepetés lenne, ha pontokat veszítene a címvédő.

Az élről lecsúszott Temesvárra két nagyon nehéz mérkőzés vár, szombaton a rájátszásáért küzdő Csíkszeredai Imperial Wet-et fogadja, az utolsó fordulóban pedig az ezüstérmes Galaci United vendége lesz. A Béga-partiak négy ponttal vezetnek a harmadik galaciak, hattal pedig az FK Székelyudvarhely előtt.

Jakab Zoltán együttese pontszámban még utolérheti az Informaticát, ám az egymás elleni eredmények (2–2, 1–4) a temesváriaknak kedveznek – így az eredményektől függően (hétfőn Galac látogat Udvarhelyre, majd Călărași vendége lesz az FK) harmadik vagy negyedik helyen végez.

A rájátszásért hajtó Csíkszeredának egy feladata maradt: megnyerni a hátralevő két mérkőzését, azaz szombaton Temesváron, míg az utolsó fordulóban hazai pályán a City’us ellen kell megszereznie a három pontot. A felsőházi rájátszást jelentő utolsó két helyre még ketten pályáznak: Călărași előbb Resicabányára utazik, majd az FK-t fogadja.

A Jászvásári Polinak van a legkönnyebb programja, hiszen a sepsiszentgyörgyi kiszállást követően Resicabányát fogadja, így előre borítékolható, hogy a moldvaiak hat pontot szereznek. Egyenlő pontszám esetén az Imperial van hátrányban (Călărași ellen 3–5 és 5–5, Jászásár ellen 4–7 és 4–4).

Legközelebb hétfőn játszik az FK Székelyudvarhely. Vendége a Galaci United lesz. Archív Fotó: Pál Árpád

Az alapszakaszt követően az első hat helyezett a felsőházi rájátszásban folytatja. Itt két hármas csoportot alakítanak ki, az egyikbe az 1., 3. és 6., a másikba pedig a 2., 4. és 5. pozícióban zárt gárda kerül. Az első és a második helyezett 3, a harmadik és a negyedik 1, míg az ötödik és a hatodik 0 ponttal kezdi a rájátszást. Itt is oda-visszavágó lesz.

Az alapszakaszból hátra maradt mérkőzések eredményeinek függvényében összejöhet akár egy Déva, Temesvár, Csíkszereda halálcsoport is, míg a másik ágon Galac, Udvarhely és Călărași harcolna a döntőért.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 17. forduló:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal–Jászvásári Poli (péntek, 18 óra)
Temesvári Informatica–Csíkszeredai Imperial Wet (vasárnap, 17)
Resicabányai Muncitorul–Dunărea Călărași (hétfő, 16)
Futsal Klub Székelyudvarhely–Galaci United (hétfő, 18)
Marosvásárhelyi City’us–Dévai Autobergamo (március 20., kedd, 18).

18. forduló:
Jászvásár–Resciabánya
Călărași–Udvarhely
Galac–Temesvár
Csíkszereda–Marosvásárhely
Déva–Sepsiszentgyörgy.

{S1}