Visszavágna a Sportklub a miskolciaknak

Székelyhon 2018. március 13., 10:44

Nagyon nehéz feladat előtt áll a Csíkszeredai Sportklub: a kék-fehérek kedden és szerdán este a címvédő Miskolci DVTK Jegesmedvék együttesét fogadja a jégkorong Erste Liga elődöntőjében. Közben a MAC Budapest már a fináléban tudhatja magát.

Fontos a taktika és a fegyelmezett játék. A csíkiak komolyan készültek a hazai meccseikre. Archív Fotó: Gecse Noémi

Összesítésben 2–0-s hátrányból várja a Sportklub a folytatást. A klub vezetősége szerint „élet–halál” mérkőzésekre kell számítani, hiszen két vereség esetén búcsúznak a bajnoki álmoktól, de ha győznének, maradna esély a döntőbe a jutáshoz. Nem könnyű, de nem lehetetlen. A Sportklub mindkét miskolci meccsét elveszítette (6–5 és 4–2), de mindkét találkozón voltak ígéretes percei.

Panaszt nyújtottak be

A Csíkszeredai Sportklub az első és a második miskolci mérkőzés után is panaszt nyújtott be a liga fegyelmi bizottságához. Az első után Magosi Bálint eltiltását kérték, miután a csíkiak csapatkapitányát Papp Szabolcsot vette ki a játékból, kéztörést okozva neki.

Sajnos, két-három hét kihagyás vár a hátvédre.

A második meccs után Tóth Adriánt a Pjotr Szcsasztlivij ellen elkövetett lágyékszúrása miatt vonnák felelősségre. Az első eset miatt Magosi egyfordulós eltiltást kapott, a Tóth Adrián elleni panaszt viszont elutasították. A keddi és szerda esti találkozókon a házigazdák nem számíthatnak a sérüléssel küszködő Papp Szabolcs és Rokaly Szilárd játékára.

Csíki gólöröm a DVTK ellen. Ilyen pillanatokra még szüksége lesz a kék-fehéreknek, ha tovább akarnak jutni. Archív Fotó: Gecse Noémi

„Saját hokinkat kell játszanunk”

Leo Gudas, a Sportklub vezetőedzője a két összecsapásról a következőket nyilatkozta: „Nagyon nehéz két meccs elé nézünk, hiszen a Miskolc egy kiváló csapat. Az első meccsen nagyon közel voltunk ahhoz, hogy akár meg is nyerjük azt, de a másodikban is megvoltak a lehetőségeink. Ezúttal is azzal a szándékkal állunk fel a jégre, hogy megnyerjük a meccset. Abból kell kiindulnunk, hogy mindkét mérkőzésen jó játékot mutattunk, így sok változást nem tervezek eszközölni a csapaton. A saját hokinkat kell játsszuk, és annak is legjobbját!”

Döntőben a MAC

Söpréssel jutott be a jégkorong Erste Liga döntőjébe a MAC Budapest, miután hétfőn este is győzni tudott a Brassói Corona vendégeként. Az egyik fél négy nyert meccséig tartó párharc utolsó összecsapásán a fővárosiak sima, 6–0-s diadalt arattak a negyedik találkozón. Így kedvező helyzetből várják a finálét, ugyanis több idejük marad pihenni.

Jégkorong, Erste Liga, elődöntő, 4. mérkőzés:
Brassói Corona–MAC Budapest 0–6 (0–2, 0–3, 0–1),
gólszerzők: Tóth Gergely (12., 16.), Scott Macaulay (21.), Somogyi Balázs (23.), Jared Brown (37.), Orbán Bence (55.).
Kiállítások: 8, illetve 6 perc.
Kapura lövések: 32–37.
Összetettben 4–0-ra nyert a MAC, és ezzel bejutott a döntőbe.

Jégkorong, Erste Liga, elődöntő

MAC Budapest–Brassói Corona 4–0
1. mérkőzés: MAC Budapest–Brassói Corona 4–0 (0–0, 1–0, 3–0)
2. mérkőzés: MAC Budapest–Brassói Corona 5–3 (0–1, 2–2, 3–0)
3. mérkőzés: Brassói Corona–MAC Budapest 1–3 (1–2, 0–0, 0–1)
4. mérkőzés: Brassói Corona–MAC Budapest 0–6 (0–2, 0–3, 0–1).

Miskolci DVTK Jegesmedvék–Csíkszeredai Sportklub 2–0
1. mérkőzés: Jegesmedvék–Csíkszeredai Sportklub 6–5 (3–1, 2–3, 1–1)
2. mérkőzés: Jegesmedvék–Csíkszeredai Sportklub 4–2 (0–0, 2–2, 2–0)
3. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub–Jegesmedvék – kedd, 19 óra, Vákár Lajos Műjégpálya
4. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub–Jegesmedvék – szerda, 19 óra, Vákár Lajos Műjégpálya.