Sífutóversenyen gyakoroltak a csíki biatlonisták

Székelyhon 2018. március 13., 13:54

Brassó megyében, a Törcsvári-hágó felett fekvő Fundátán rendezték meg a az elmúlt napokban a 15 éven aluli sífutók országos bajnokságát, amelyen a Csíkszeredai ISK kis biatlonistái is részt vettek.

Csíki sportiskolások és edzőik Fundátán Fotó: Csíkszeredai ISK

A csíki sílövők minden lehetőséget kihasználnak, hogy versenyezhessenek, a sífutóbajnokságokat a biatlonbajnokságokra való felkészülés egyik állomásának tekintik.

A Gecse Izabella és Kristó Lóránt edzők által elkísért csíki sportolók több érmes helyezést értek el, Vass Barbara pedig megnyerte az 5 km-es próbát. A Bucegi-hegységben megtartott viadalt a kadet- (2003-ban és 2004-ben született gyerekek) és a gyermek korosztályok (2005 után születettek) számára írták ki.

A vetélkedőn közel 100 kis síző állt rajthoz.

Íme, a csíkiak helyezései

kadet korosztály: Becze Ágota – 6. és 4. hely, Vass Barbara – 8. és 1. hely, Kovács Zalán – 2. és 4. hely, Gábor Endre – egy 9. hely. A csapatok sprintversenyén a Becze Ágota és a Vass Barbara, illetve a Kovács Zalán és Gábor Endre alkotta ISK-duók egyaránt ezüstérmet szereztek.

gyermek korosztály: Becze Eszter – 5. és 3. hely, György Tünde – 2. és 4. hely, Kristó Előd – 19. és 12. hely, Németh Attila – 24. és 21. hely. A csapatok sprintversenyében a Becze Eszter és György Tünde alkotta kettős harmadik lett, a Kristó Előd és Németh Attila összetételű csapat pedig a 8. helyen végzett.