A balesetveszélyes betonoszlopok felszámolását szorgalmazzák

Bíró Blanka 2018. március 12., 18:56

A hétvégén három esetben is gondot okoztak a háromszéki gépkocsivezetőknek az út menti betonoszlopok. Ezek felszámolását kérik Sepsiszentgyörgyön az áramszolgáltatótól, egyelőre kevés sikerrel.

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

A Kovászna megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint, három alkalommal is riasztották a tűzoltókat, mindegyik esetben szerepet játszottak az út menti villanyoszlopok.

{A}

Sepsiszentgyörgyön egy villanyoszlop dőlt ki, és rázuhant az ott parkoló gépkocsira, jelentős anyagi kárt okozva, az oszlopot pedig a tűzoltóknak kellett leemelniük a járműről. A másik két esetben közúti balesetek miatt volt szükség a beavatkozásra, Uzon és Oltszem községek területén az úttestről lesodródó autók csapódtak a betonoszlopoknak.

A helyszínre kiszálló rohammentősök ellátták a sérültéket, Uzonból egy 37 éves nőt szállítottak kórházba.

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

Sepsiszentgyörgyön a tíz évvel ezelőtt megkezdett városfejlesztés része a közvilágítás korszerűsítése, ennek részeként pedig már több utcában eltűntek a légvezetékek, és a betonoszlopokat is korszerű lámpatestekre cserélték. Tóth Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere megkeresésünkre elmondta, az utcák korszerűsítésével párhuzamosan szorgalmazzák a kábelek föld alá rejtését és a betonoszlopok cseréjét.

Az oszlopok egy részét, melyeken nincs lámpa, és már a kábelek sem futnak rajtuk keresztül, még mindig nem vitte el az áramszolgáltató.

A Szemerja negyedben több ilyen felesleges betonoszlop van, az önkormányzat már több alkalommal, legutóbb a múlt hónapban átiratban kérte az áramszolgáltatót, hogy távolítsa el ezeket. Az alpolgármester elmondta, folyamatosan egyeztetnek a kábelek föld alá rejtéséről, az oszlopok cseréjéről vagy eltávolításáról, ám ezeket a beruházásokat a szolgáltató kell elvégezze.