Újabb lehűlés következik, csapadékos lesz az időjárás az elkövetkező két hétben

Székelyhon 2018. március 12., 15:17

A következő két hétben 10 és 18 Celsius-fok között változó hőmérsékletre és kiadós esőzésekre számíthatunk az ország nagy részén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzéséből.

Hideg reggelekre ébredünk az elkövetkező időszakban. Illusztráció Fotó: Gecse Noémi

A Bánságban és a Partiumban a március 12-25. közötti periódus első napjaiban meleg idő várható, 16-19 Celsius-fokos nappali hőmérsékleti értékekkel – számol be az Agerpres.

Március 14-én enyhe lehűlés következik, március 15-én hajnalban várható a leghidegebb: a Bánságban 2-3, Máramarosban 0 Celsius-fokra is számítani lehet.

{A}

Március 16-17-én ismét melegszik a levegő, de március 18-a és 20-a között az időszak hőmérsékleti átlagához képest hidegebb lesz, fagypont alá is süllyedhet a hőmérők higanyszála. A második hét végén (március 21-e után) ismét enyhülés várható, 10-12 Celsius-fokos nappali és 2-3 Celsius-fokos éjszakai hőmérsékleti értékekkel. A térségben a következő két hétben számítani kell csapadékra, március 12-én és 18-án kiadósabb esőzések is várhatók.

Erdélyben is a hét eleji meleg után hűvösebb napok következnek, majd enyhülés, a következő hét elején pedig ismét fagypont körüli hajnalokra lehet számítani.

Az első héten 10 és 17 Celsius-fok között alakulnak a nappali, 0 és 4 Celsius-fok között az éjszakai hőértékek. A második hét elején éjszakánként fagypont alá süllyed az éjszakai hőmérséklet, majd fokozatosan megenyhül az idő, március 25-én nappal körülbelül 10, éjjel 0 Celsius-fokra lehet számítani.

Csapadék is valószínű, főként március 12-én és 18-án, amikor kiadós esőzésekre van kilátás.