Meglepetésre kikaptak az éllovas keresztúriak

Gergely Imre 2018. március 12., 13:21

Két mérkőzést játszottak le hétvégén a labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportjában. Mindkét találkozón meglepetést született. Balánbányán nem rendeztek meccset, mivel a pálya nem volt alkalmas a focizásra.

Előkerültek a focicipők, júniusig rúgják a bőrt velük a megyei bajnokságban Fotó: Veres Nándor

Nem mindennapi meglepetéssel kezdődött el a bajnokság tavaszi idénye.

A sereghajtó Gyergyószentmiklósi VSK a nagy fölénnyel vezető Székelykeresztúri Egyesülés vendégeként szerzett három pontot. A Gyergyószárhegyi Bástya hazai környezetben vágott neki a menetelésnek, és egy pontot otthon tartott a Székelyudvarhelyi Roseal elleni mérkőzésen.

Az az igazság, hogy még magunkat is megleptük

– fogalmazott Rokaly Attila, a VSK edzője. Nem számítottak sikerre a keresztúriak otthonában, hiszen ugyanazzal a kerettel léptek pályára, amely az ősz folyamán is képviselte a gyergyószentmiklósi színeket, és tudták, hogy a bajnokság legerősebb csapatához utaznak.

A VSK együttesében mindössze négy felnőtt korú labdarúgó volt, a többiek mind ifik, akik az őszi sorozatban kóstoltak bele a megyei bajnokság kihívásaiba. A gólok is váratlanul érkeztek, a játék képe nem a VSK uralmát jelezte, mégis az első félidőben Andrei Țepeș tudott betalálni, sőt ugyancsak ő a szünet után már másodjára zörgette meg a keresztúri hálót.

Rokaly Attila beszámolója szerint ekkor kezdett igazán támadni az Egyesülés, de ennek ellenére egy ellentámadásból meglett a harmadik Țepeș-gól is.

Ezután már nagyon beszorította a házigazda a vendégeit, és fel is zárkóztak 2–3-ra. Végül sikerült megtartani az egygólos előnyt, és a fiatal gyergyói csapat számára lélektani szempontból nagyon fontos mérkőzést nyerni.

A Bástya döntetlent ért el

Szintén nem volt könnyű dolga a Szárhegyi Bástyának sem a vasárnap délben rendezett hazai mérkőzésén, ahol a Székelyudvarhelyi Roseal volt az ellenfele. A vendégcsapat vezetett is, de aztán a második félidőben egy jogosan megítélt tizenegyest Len Attila értékesített, és ezzel a zöld-fehérek pontot mentettek, ugyanis a későbbiekben egyik csapatnak sem sikerült már a gólszerzés.

A március első hétvégéjére tervezett forduló mérkőzéseit (amit a rossz időjárási körülmények között nem rendeztek meg), a Maroshévíz–Gyergyószárhegy, Gyergyószentmiklós–Homoródalmás és Udvarhelyi Roseal–Keresztúr találkozókat hétközi napokon fogják majd pótolni – tudtuk meg Tamás Zoltántól, a Hargita Megyei labdarúgó Egyesület elnökétől. 

Valószínűleg így lesz a Balánbányai Bányász–Maroshévízi Pro Mureșul meccsel is, amit a vizes pálya miatt nem tudtak lebonyolítani a hétvégén. 

Labdarúgás, 4. Liga, Hargita megyei csoport, 16. forduló:
Székelykeresztúri Egyesülés–Gyergyószentmiklósi VSK 2–3 (0–1),
gólszerzők: Bilibók Zoltán (84.) és Dézsi Csaba (88.), illetve Andrei Țepeș (3., 60. és 71.).

Gyergyószárhegyi Bástya–Székelyudvarhelyi Roseal 1–1 (0–1),
gólszerzők: Len Attila (60. perc, büntetőből), illetve Barta Miklós (42.).

Balánbányai Bányász–Maroshévízi Pro Mureșul – halasztva.

A Homoródalmási Homoród szabadnapos volt.

{S1}