Jelzőlámpa nélkül nehezebb – balesetsorozat az útkereszteződésben

Kovács Eszter 2018. március 11., 17:12

Nem működik Székelyudvarhelyen, a Vásártér és a Nicolae Bălcescu utcák kereszteződésében a jelzőlámpa, ami bizony megzavarja a sofőröket. Az elmúlt napokban két közúti baleset is történt ott.

A csütörtök esti baleset Fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Infó

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint csütörtök este kevéssel tíz óra után összeütközött két jármű a Fiat szalon melletti útkereszteződésnél. A 26 éves, călărași-i C. C. a Vásártér utcán haladt a jelzőlámpák irányába személyautójával, azonban a kereszteződésben figyelmetlen volt, így egy, a főúton szabályosan haladó tehergépjármű nekiütközött. Utóbbit a 22 éves, zetelaki P. A. vezette. A balesetben a személyautó vezetője könnyebben megsérült.

Szombaton ugyanabban a kereszteződésben szintén az elsőbbségadás elmulasztása miatt ütközött össze két gépkocsi, információink szerint ezúttal személyi sérülés nem történt.

{A}

Hasonló balesetek, koccanások majd minden héten előfordultak, amióta a jelzőlámpák nem működnek. Mint arról a polgármesteri hivatal sajtóosztálya tájékoztatott,

a forgalomszabályozó eszközöket beszállító cég csődbe ment, felszámolták, és a lámpák sincsenek már garanciában, így javításuk nagyon sok pénzbe kerülne.

A Fások utca és a Bethlenfalvi út kereszteződésében lévő fényrendőrnél a számláló nem működik. Archív Fotó: Barabás Ákos

Mint kiderült, a Fások utca és a Bethlenfalvi út kereszteződésében álló fényrendőr is meghibásodott, ennek viszont csak a számlálója nem működik megfelelően. „A műszaki igazgatóság adatai szerint ezeket érdemesebb lecserélni, mint megjavíttatni.

Amint a város pénzügyi kerete megengedi, kiírják a közbeszerzési eljárást, és újakra cserélik a jelzőlámpákat”

– áll a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal közleményében. A továbbiakban ugyanakkor felhívják az autóvezetők figyelmét, hogy a jelenleg érvényben lévő forgalmi rendszabályozás szerint

azokban az irányított útkereszteződésekben, amelyekben meghibásodik vagy nem működik a jelzőlámpa, a meglévő forgalmi táblák segítségével, irányításával kell közlekedni.