Hazai pályán, villanyfényben játszhat a Sepsi OSK

Sánta Imre 2018. március 09., 20:43

Nagyszerű bejelentéssel örvendeztette meg szurkolóit a Sepsi OSK: a Hivatásos Labdarúgó-liga ideiglenesen hitelesítette a sepsiszentgyörgyi városi stadiont, amely immár minden engedéllyel rendelkezik ahhoz, hogy 1. ligás mérkőzésnek is otthont adjon. 

Diószegi és Kertész örömteli hírt közölt a Sepsi OSK szurkolóival. Archív Fotó: Sánta Imre

Régóta várt jó hírt kaptak a háromszéki focirajongók, hiszen véget ér a Sepsi OSK „száműzetése”, és az alsóházi rájátszás első hazai mérkőzését Sepsiszentgyörgyön játszhatja a román labdarúgás élvonalában érdekelt háromszéki együttes.

Hosszú és rögös út vezetett odáig, hogy a város lerobbant stadionját olyan állapotba hozzák, ami minden követelménynek megfelel, de most már sikerült elhárítani az akadályokat, és a sporttelep alkalmassá vált 1. ligás mérkőzések lebonyolítására.

A héten már saját pályájukon hangolódtak a következő mérkőzésre a háromszékiek Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Diószegi László klubelnök, valamint Kertész Dávid alelnök sajátos módját választották a hír bejelentésének. Egy újabb játékos leigazolásához hasonlították az engedély megszerzését, utalva arra, hogy a hazai közönség tizenkettedik játékosként járulhat hozzá a piros-fehérek sikereihez.

„Leigazoltuk a tizenkettedik játékost, amely gólt ugyan nem tud rúgni, de minden átadása pontos és tökéletes.

Ez pedig nem más, mint a Sepsi OSK szurkolótábora és közönsége, az a négyezer-ötszáz ember, akik reményeink szerint jelen lesznek a meccseken, és buzdítani fogják a csapatot.

Mindezt azért mondjuk, mert a sepsiszentgyörgyi stadiont sikerült az első osztályú mérkőzésekre ideiglenesen hitelesíteni, így végre itthon tudunk játszani” – mondta el a háromszéki klub két vezetője.

A jelenleg 4774 ülőhellyel rendelkező stadion egyelőre csak a bajnokság végéig kapott működési engedélyt, de Diószegi László szerint azon fognak dolgozni, hogy a következő idényre is megkapják a szükséges hitelesítést.

A labdarúgó 1. Liga alsóházi rájátszásában a Sepsi OSK legközelebb március 19-én fogadhatja hazai pályán ellenfelét, amely az FC Voluntari lesz. Mivel a találkozó 20.45-kor kezdődik,

esti megvilágításra is szükség lesz, amelynek beszerzése érdekében a klub már megtette a szükséges lépéseket.

„Egy olasz cég romániai képviseletével vettük fel a kapcsolatot azért, hogy már a március 19-i meccsünket itthon játszhassuk. Ugyanis tőlük fogjuk bérelni azt a berendezést, amely a villanyfényes megvilágítást szolgáltatja majd az FC Voluntari elleni mérkőzésünkre.” – nyilatkozta Kertész Dávid.

Valószínűleg megtelik a nézőtér az első hazai meccsen Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Addig viszont a rájátszás első fordulójában a piros-fehérek szombaton 18 órakor a Concordia Chiajna otthonában lépnek pályára. Az összecsapást a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look TV televíziós csatornák élőben közvetítik.

Labdarúgás, 1. Liga, rájátszás, 1. forduló:

Alsóház
Március 9., péntek:
FC Botoșani–Bukaresti Juventus 0–0
Március 10. szombat:
Concordia Chiajna–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (18 óra)
Március 11., vasárnap:
FC Voluntari–Temesvári Poli (18 óra)
Március 12., hétfő
Bukaresti Dinamo–Medgyesi Gaz Metan (20.45)

Felsőház
Március 9., péntek:
Kolozsvári CFR–Jászvásári Poli CSM (20.45)
Március 10., szombat:
CSU Craiova–Astra Giurgiu (20.45)
Március 11., vasárnap:
FCSB–FC Viitorul (20.45)

Ranglisták

Felsőház:
1. Kolozsvári CFR 30 pont
2. FCSB 28
3. Craiova 26
4. Astra Giurgiu 22
5. Viitorul 22
6. Jászvásár 20

Alsóház:
7. Botoșani 21 pont (+1 meccs)
8. Dinamo 20
9. Chiajna 14
10. Voluntari 14
11. Temesvár 14
12. Sepsi OSK 10
13. Medgyes 8
14. Juventus 7 (+1 meccs).