Gyakorlatilag csak egy dolog érdekli Maros megye prefektusát a felvonulással kapcsolatban

Székelyhon 2018. március 08., 16:12

Maros megye prefektusa reméli, hogy március 10-én csendben és a közrend tiszteletben tartásával zajlik majd a székelyek menetelése. Lucian Goga csütörtöki sajtótájékoztatóján nyilatkozott az eseményről.

Archív Fotó: Boda L. Gergely

Goga beszámolt arról, hogy a Székely Szabadság Napja szervezői idén is megkérték, jelöljön ki egy személyt, aki átveszi tőlük a petíciót, és iktatja azt a Maros megyei prefektúrán.

„Engem az érdekel, hogy március 10-én biztosított legyen a közrend és a nyugalom. Az esemény lebonyolításáért felelős intézmények vezetőivel együtt

határozottan, de bölcsen fogunk meghozni minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy Marosvásárhely március 10-én este ugyanolyan állapotban legyen, mint reggel.

(...) Kérem azokat, akiknek alkotmányos joguk a megemlékezés és a felvonulás, hogy ezt csendben tegyék, anélkül, hogy a többi állampolgárt zavarnák vele. Tiszteletben tartjuk a megemlékezéshez és tüntetéshez való törvényes jogukat, de kérem őket, hogy a közrend és a nyugalom megzavarása nélkül tegyék” – idézi az Agerpres hírügynökség a prefektust.

{A}