Még lehet kérni fűtéstámogatást, de tény, eddig sem igényelték sokan

Dósa Ildikó 2018. március 07., 17:18

Évről évre csökken a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalnál iktatott fűtéstámogatási kérések száma. Míg az előző szezonban 613 volt, az ideiben eddig csupán 356 – közölte lapunkkal Fülpesi Gyula, a városháza szociális osztályának vezetője.

Illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Az igénylések nagy részét novemberben nyújtották be, idén januárban és februárban két-két esetben kértek állami támogatást, míg márciusban eddig senki sem fordult a hivatalhoz ilyen ügyben. A kérelmek közül

nyolcat utasítottak el a megengedett jövedelemszint meghaladása miatt, egyet pedig azért, mert két személyautó van a család tulajdonában

– tájékoztatott az osztályvezető. Elmondta továbbá, hogy a hivatal köteles minden villanyfűtés-támogatásra leadott igénylést ellenőrizni, a földgáz, fafűtés, illetve távhő esetében pedig szúrópróbaszerűen végeznek vizsgálatot. Akárcsak tavaly, idén is mindent rendben találtak, sehol nem tapasztaltak visszaélést.

{A}

Még igényelhető

A támogatás a fűtésszezon teljes ideje alatt, tehát március 20-áig igényelhető: a kitöltött formanyomtatványt a lakástulajdonosi társulásoknál vagy a polgármesteri hivatal szociális osztályán lehet benyújtani. A kritériumok nem módosultak: a gázzal, villamos energiával vagy fával fűtők esetében az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg a 615 lejt, míg a távhő esetében családoknál 786, egyedülállóknál pedig 1082 lej a plafonérték.