Ezt az SMS-t kapja, mielőtt lejárna az útlevele

Székelyhon 2018. március 07., 14:00

SMS-ben kapnak ezentúl figyelmeztetést azok az állampolgárok, akik útlevelének érvényessége hamarosan lejár. Az értesítési rendszer szerdától működik.

Illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Az intézkedést a belügyminisztérium és a külügyminisztérium vezette be az útlevélosztályok, valamint a konzulátusok bevonásával, hogy hatékonyabban működjön az útlevelek kiadásának folyamata.

Az útlevéllel rendelkező személyek, akik érvényes telefonszámot adtak meg az útlevél átvételekor, SMS-ben fognak értesítést kapni, hogy egy-három hónapon belül lejár az útlevelük. Az intézkedés által azt próbálják elérni, hogy az állampolgárok elkerüljék a nyári időszakban kialakuló zsúfoltságot az útlevélosztályon – írja az Agerpres hírügynökség a belügyminisztérium közleményére hivatkozva.

{K1}

Az üzenet szövege a következő: „Paşaportul dumneavoastră va expira în curând. Pentru reînnoire, programaţi-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)”, vagyis „Az Ön útlevele hamarosan lejár. A megújításért kérjen időpontot online az epasapoarte.ro vagy az econsulat.ro weboldalon.”

{A}

Az üzeneteket az 1813-as számról fogja továbbítani a rendszer.

Március folyamán azok a személyek is értesítést fognak kapni, akiknek az elmúlt hat hónapban járt le az utazási okmányuk.

Az évnek tizenkét hónapja van, ne várd meg a nyarat! Az utazási dokumentumokat időben is el lehet készíttetni

– biztat az időbeni cserére a kampány mottója.